Nati Meir a fost retinut, luni seara, in baza unei ordonante pe 24 de ore, pentru infractiunea de inselaciune, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Politistii au perchezitionat luni biroul lui Nati Meir, in care au gasit mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscriptionat cuvantul "specimen", banii urmand sa fie supusi unei expertize pentru a se verfica autenticitatea lor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan, citat de NewsIn.

Seucan a precizat ca o persoana a depus plangere pe numele lui Meir, acuzandu-l de falsificare de bani. Denuntatorul a spus ca a primit un imprumut in euro de la Nati Meir, iar dupa ce a luat banii a observat ca intr-un colt era scris cuvantul "specimen".

"In urma perchezitiilor, am descoperit in biroul lui Nati Meir bancnote la fel ca acelea aduse de persoana care a depus plangerea. Urmeaza sa vedem daca sunt false si, daca da, de unde provin", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Nati Meir a fost anchetat in mai multe dosare, el fiind deja trimis in judecata in unul dintre acestea (11 decembrie 2006, pentru fals intelectual si evaziune fiscala de peste 21 miliarde de lei vechi, prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, precum si pentru inselarea a 129 de persoane, printre care unele din Republica Moldova, carora le-a promis contracte de munca in Israel).

Potrivit procurorilor, Nati Meir, in calitate de asociat unic si administrator al societatii SC Orwalsam Trading SRL, s-a sustras, in perioada 2000 - 2002, de la plata taxelor si impozitelor, prin netrecerea unor operatiuni comerciale in contabilitate si a evidentiat cheltuieli ce nu au avut la baza operatiuni reale, diminuand astfel, prin inregistrari inexacte, veniturile societatii cu suma de 21.707.393.388 lei vechi.

De asemenea, intre 2000 si 2005, Meir ar fi indus in eroare 129 de persoane, cu ocazia incheierii si executarii contractelor de mediere a fortei de munca, prejudiciul total adus acestora fiind de aproape 400.000 lei, prin incheierea de contracte de plasare a fortei de munca prin intermediul firmei SC Orwalsam Trading SRL, cu societati de angajare din Israel, specializate in principal in domeniul constructiilor civile.

Nati Meir s-a retras din competitia prezidentiala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.