Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, judecata alaturi de fostul premier Adrian Nastase a declarat, luni, la ICCJ, ca se poate spune ca este cel mai mare mituitor al Romaniei, fiind intrebata de instanta daca a incercat sa intre in gratiile familiei Nastase.

Ea a relatat momentul in care, dupa iesirea de la o audiere de la procurorii anticoruptie, a exclamat "revoltata" pe holurile institutiei ca stie ca fostul consul general al ambasadei Romaniei de la Shanghai, Ioan Paun, este ofiter acoperit al SIE si ca il va da in vileag.

Aceasta a aratat ca atunci aceste sustineri ale ei au fost auzite de mai multi dintre avocatii care se aflau pe holurile DNA si care aveau legatura cu acest dosar, care i-au atras atentia ca nu e bine sa sustina astfel de lucruri pe holurile Directiei, pentru ca ar putea fi inregistrata, informeaza MEDIAFAX.

Adrian Nastase, audiat in dosarul Zambaccian. Vezi ce a declarat

Jianu a precizat, in fata instantei supreme, ca desi revoltata de declaratia nefavorabila facuta de fostul consul Paun in cazul Zambaccian, ea nu a divulgat presei sau altor surse aceasta informatie delicata.

In continuare Jianu a relatat despre vizitele din China unde a fost impreuna cu Daniela Nastase. Ea a precizat ca a fost de doua ori cu sotia fostului premier in China si ca in ambele situatii au cumparat numeroase "suveniruri" si nu "bunuri".

Irina Jianu a mai aratat ca a fost urmarita pe tot parcursul anchetei din dosarul Zambaccian, ca a primit numeroase amenintari, nu la adresa ei, cat la adresa fetei sale, si ca avocatul ei de la urmarire penala a fost batut intr-o seara, motiv pentru care s-a retras din acest dsoar.

In final, judecatorii au intrebat-o pe Jianu daca a intervenit sau a facut vreodata presiuni asupra vreunei persoane la solicitarea sotilor Nastase si in legatura cu lucrarile de constructie de la imobilele acestora (din strada Zambaccian, localitatea Cornu sau strada Christian Tell - n.r.), Jianu precizand ca nu a intervenit niciodata pentru Adrian sau Daniela Nastase.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

"Sunt acum celebra. Sunt cel mai mare mituitor al Romaniei acum", a raspuns ironic Jianu, care a precizat ca nu a incercat vreodata sa castige "bunavointa" sotilor Nastase. "Nu stiu daca am castigat respectul cuiva prin profesiunea mea, ca, in rest, de exemplu, sunt analfabeta. In fata domnului Nastase sunt analfabeta", a raspuns Jianu la intrebarile judecatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.