Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a solicitat intr-o scrisoare scrisa adresata directorului general al FMI retragerea lui Jeffrey Franks din functia de negociator-sef in relatia cu Romania.

"Este inadmisibil ca - in tara careia dl Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate - reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite", afirma Corina Cretu in scrisoarea catre directorul general al FMI.

Europarlamentul afirma ca Franks nu mai are autoritatea de a-si exercita atributiile pentru ca nu mai este, in ochii opiniei publice, un observator neutru al evolutiilor din Romania, in conditiile in care participa la petreceri organizate si finantate de oameni care apartin PDL.

“Domnia sa era deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucuresti. Acum aceasta perceptie a fost intarita de un episod care denota aroganta si lipsa de sensibilitate fata de cei afectati de consecintele masurilor impuse de FMI romanilor si Romaniei", a declarat europarlamentarul roman.

Corina Cretu precizeaza, in scrisoarea deschisa, ca Romania este intr-un moment extrem de delicat, in care nelinistea sociala a crescut pana aproape de limita exploziei. "Nu cred ca FMI isi doreste sa fie detonatorul acestei explozii. Consider ca este momentul unui gest radical din partea dumneavoastra: numirea altui reprezentant al Fondului in relatia cu Romania, capabil sa fie neutru si echidistant, dar mai ales sa manifeste un minim de empatie cu romanii atinsi de criza", a subliniat vicepresedintele PSD, Corina Cretu.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.