Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest, au decis judecatorii Curtii de Apel Cluj, care au respins cererile celor doi de eliberare sub control judiciar.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca instanta a respins cererile de eliberare sub control judiciar depuse de Stoia si Apostu, astfel ca acestia vor fi judecati in continuare in stare de arest.

Sentinta de joi poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare, recursurile urmand sa fie judecate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Joi, la Curtea de Apel Cluj a avut loc primul termen in dosarul in care primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia sunt judecati pentru fapte de coruptie alaturi de Monica Apostu si de Aspazia Droniuc. [Citeste si: Apostu ar fi cerut mita de la Carrefour in 2007]

Omul de afaceri Calin Stoia s-a plans instantei de conditiile inumane de detentie, spunand ca a stat trei nopti in celule neincalzite, fara geamuri, la temperatura de 0 grade Celsius, in Penitenciarul Rahova, iar la fiecare jumatate de ora venea cate un detinut care il ameninta cu moartea atat pe el, cat si pe Apostu.

Stoia a spus ca acele 60 de zile petrecute in arestul Politiei Judetene Cluj au fost "mult mai groaznice" decat cele de la Penitenciarul Gherla, dar s-a plans si de conditiile in care sunt transportati si tinuti atunci cand sunt dusi la ICCJ.

Avocatii lui Calin Stoia si cei ai lui Sorin Apostu au anuntat ca vor sa atace statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului din cauza "tratamentului inuman" la care sunt supusi cei doi. Urmatorul termen in dosar va avea loc in 9 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.