Vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, a fost surprins in inregistrari telefonice si ambientale in timp ce ii spunea lui Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, ca a pus in functii de conducere persoane la ANM, la RA-APPS sau Rezervele de Stat si ca are putere la ministrii Bazac, Sarbu, Nica.

Interceptarea discutiei telefonice din 29.01.2009, orele 15:26, dintre Ioan Nicolae (IN) si Bunea Stancu (BS) este redata in rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis in judecata, miercuri, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

Numirea de oameni in functii publice

IN: Am fost la Transgaz...

BS: Te-ai dus pentru gaz?

IN: Da. PSD n-a pus nici director la Transgaz.

BS: O sa puna ai rabdare.

.....................

BS: Am treaba. Sa mi-i pun pe astia la ANRM, la CEC, la EximBank. Am o gramada de posturi. Trebuie sa mi-i pun, intelegi."

Rechizitoriul mai prezinta o discutie dintre aceleasi doua persoane din 7 martie 2009 in care este mentionat numele fostului ministru Ionut Bazac, potrivit MEDIAFAX.

"BS: Nu. Am fost. Ei, in partid toata lumea vrea functii, si pe la Bucuresti si la Braila. Am pus la AN Mediu vicepresedinte, la Agentia Nationala a Proprietatii, presedinte, la Rezervele Statului, presedinte, la RA-APPS, o gramada. Am vreo 7-8 functii pe astea nationale, stii.

.................................

IN: Ai facut o treaba buna cu prietenul nostru, dl. ministru, ai mana buna.

BS: Ionut? (Bazac - nota procurorilor). Bai, el (expresie triviala - nota procurorului). Daca el o strambeaza cu mine nu dureaza o saptamana si-i retrag sprijinul politic. Si daca m-a bagat in vreun scandal il schimba in doua zile.

................................

BS: Vezi ca l-am sunat pe panarama aia, stii tu care.

IN: Da.

BS: Ala cu subventiile.

IN: Da.

BS: Intelegi? Si i-am amintit cum a ajuns ministru. Eu nu i-am amintit altceva.

IN: (expresie triviala).

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

BS: Pai cum, nu stii? Eu am pierdut atunci nopti cu el, fii convins. Ba trebuie sa voteze (expresie triviala). Si daca vroiam il puneam pe ... Dar am fost un bou cand l-am pus pe Steriu, un tampit am fost. M-am luat dupa altii ca sa nu mai zic dupa cine (extresie triviala).

....................................

IN: Da-i un telefon lui (expresie triviala), (se refera la ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu). Zii: Bai, daca nici astazi n-o faci si nici cel tarziu miercurea viitoare...

BS: Lasa, mai, ca vorbesc cu... Ca vad exact daca a pregatit-o. Vorbesc cu Nica... Lasa ca stiu eu pe unde o iau. Dupa aia il sun pe el."

Potrivit Realitatea.net, fostul ministru al Agriculturii, pesedistul Ilie Sarbu, a declarat ca nu a discutat niciodata cu liderul PSD Braila, Bunea Stancu, despre subiecte legate de minister, nefiind la curent nici macar cu relatia acestuia cu Ioan Niculae.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Stancu trebuia sa puna presiuni asupra lui Geoana

Dintr-o alta interceptare din care reiese ca patronul grupului InterAgro il punea pe vicepresedintele CJ Braila sa-i spuna lui Mircea Geoana ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina sa protesteze la Bucuresti.

Concret, Niculae dorea, in martie 2009, adoptarea de catre ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sarbu, a unei hotarari de guvern, pe care oficialul nu o adoptase inca. La momentul discutiei cu Bunea Stancu, Niculae arata ca trebuie sa fie purtate discutii cu Mircea Geoana privind acest aspect si ca lui Geoana trebuie sa i se spuna ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti pentru a protesta.

"IN: Mai, ai reusit sa vorbesti cu (expresie triviala)? Baga azi?

BS: Nu. Nu raspunde Am incercat. Lasa ca-l gasesc eu. De cine vorbesti? De Ilie Sarbu, nu?

IN: Da.

Citeste si:
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru...
Robert Negoiță, primarul...

.................................

BS: Ma, asta chiar este nenorocit?

IN: Este nenorocit rau.

BS: Vorbesc cu Geoana, ma.

IN: Vorbeste cu Geoana.

BS: Da. Il sun pe Geoana.

IN: Si spune-i altfel lui Geoana, bai sunt pregatiti astia de pe la judetele Braila, Galati, Vaslui sa vina cu cateva mii de oameni in Bucuresti sa te intrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis in campanie.

.................................

IN: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoana. Pica daca nu intra pana luni, s-a dus.

BS: Deci trebuie o Hotarare de Guvern care sa... da auzi. Asta ce trebuie sa faca? Sa dea o Hotarare de Guvern cu ingrasamintele, nu?

IN: E facuta HG. Si el o plimba de o luna si jumatate nenorocitul asta, deci are banii in buget."

Deputatii PSD Viorel Hrebenciu si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita
sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata in urma cu o zi, in cazul finantarii campaniei electorale prezidentiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoana. [Citeste si Geoana la DNA: Atragerea de fonduri nu intra in atributiile lui Stancu si Hrebenciuc]

Citeste si:
Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare...
Viorel Hrebenciuc a fost...

Vicepresedintele PSD Robert Negoita a declarat ca nu exista niciun dosar al DNA impotriva sa si, chiar daca ar exista, nu are cum sa aiba legatura cu faptele pentru care este cercetat Ioan Niculae. Negoita a spus ca nu exista un dosar al DNA in care sa fie acuzat intr-o cauza disjunsa din dosarul in care este cercetat presedintele Interagro, Ioan Niculae, scrie Romania Libera.

Citeste si Dosarul Romgaz: Cum a ajuns Niculae sa primeasca gaz ieftin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.