Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a solicitat PDL si UDMR sa renunte la ideea asumarii raspunderii pe Legea Sanatatii.

"Vreau sa solicit PDL si UDMR sa renunte la ideea asumarii pe aceasta lege. Consideram ca trebuie ca legea sa urmeze tot traseul parlamentar (...). Ar trebui sa existe un consens pe aceasta lege si, asa cum a fost semnat un pact pe educatie, credem ca ar putea fi semnat un pact pe sanatate, de la care Cotroceniul n-ar trebui sa faca rabat", a precizat Banicioiu, duminica, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca opozitia va depune motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Sanatatii, Banicioiu a spus ca PSD se va consulta in acest sens cu PNL si PC, dar spera ca nu se va ajunge la asa ceva, citat de MEDIAFAX.

El a criticat o serie de prevederi din proiectul Legii sanatatii precum si faptul ca proiectul ar fi fost postat pe site-ul Presedintiei pentru dezbatere. "Stim foarte clar ca legea este de fapt initiativa unui singur om, un om care a mai reformat de vreo sapte ani si sistemul de siguranta publica si sistemul de educatie si flota romaneasca la un moment dat si acum, continunand reforma de sapte ani din sanatate, a decis sa-si incununeze aceasta reforma cu o lege a sistemului de sanatate. Este vorba de Traian Basescu, care a dictat legea unor specialisti, spune domnia sa, care au facut-o publica in cele din urma", a precizat deputatul PSD.

Potrivit lui Banicioiu, proiectul "bulverseaza" sistemul de asigurari din Romania si nu ar trebui sa treaca fara dezbatere in Parlament.

Proiectul noii Legi a sanatatii a fost pus, in 28 decembrie 2011, in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre noua Lege a Sanatatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.