Din 28 decembrie, puteti verifica pe site-ul Ministerului Sanatatii proiectul de reforma care promite salvarea sistemului sanitar din Romania.

La elaborarea documentului au participat profesionisti din sistemul sanitar, reprezentantii Comisiei Prezidentiale, ai Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) etc.

Proiectul de act normativ propune o serie de modificari legislative semnificative pentru sistemul sanitar printre care interpunerea intre CNAS si furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurari de sanatate private si posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unitati cu statut de fundatie sau chiar de societate comerciala.

De asemenea, proiectul de act normativ creeaza cadrul legislativ care da posibilitatea autoritatilor locale de a angaja direct un medic, in zonele unde sunt dificultati la acordarea de asistenta medicala. Acesta va fi sprijinit de o echipa formata din asistenti comunitari si mediatori sanitari.

Termenul limita pana la care publicul poate face propuneri pentru proiect este cea de a 30-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.

Citeste Ce schimbari aduce reforma Sanatatii si Asigurarile private, salvarea sistemului sanitar?

Presedintele Traian Basescu declara recent ca noua Lege a Sanatatii, care modifica din temelii sistemul de sanatate, nu poate fi implementata de la inceputul anului viitor sau de la mijlocul anului.

"Ea trebuie dezbatuta o luna, doua, trei, cat o fi nevoie pana obtine o masa critica de sustinatori, trecuta prin Parlament intr-o forma sau alta - prin asumare sau prin dezbatere in cele doua Camere - si trebuie lasat un timp pentru inceperea implementarii ei", a spus Traian Basescu, citat de mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.