PDL considera ca motiunea de cenzura initiata de opozitie nu va trece de Parlament si "Guvernul nu se afla in niciun pericol".

"Politic, suntem convinsi, mai ales dupa sedinta coalitiei, ca Guvernul nu se afla in niciun pericol", a spus Voinescu dupa sedinta BPN al PDL.

El a apreciat ca nici initiatorii motiunii de cenzura, adica reprezentantii USL, "nu au incredere in propria lor motiune".

Voinescu a mai spus ca acest lucru arata faptul ca in opinia publica s-a asezat deja trendul scaderii USL si cresterii PDL, informeaza MEDIAFAX.

Intrebat daca in PDL s-a facut un sondaj de opinie, Sever Voinescu a raspuns ca, "dupa ultimele masuratori", USL ar avea sub 50%, fiind pe la 40-45%, in vreme ce PDL s-ar indrepta spre 25%.

La randul sau, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, dupa sedinta BPN al PDL, ca toti parlamentarii coalitiei vor fi prezenti la citirea si la dezbaterea motiuni de cenzura initiata de opozitie, sustinand ca aceasta va fi respinsa "cu siguranta".

"Astazi, la Parlament vor fi toti parlamentarii coalitiei prezenti la citirea motiunii de cenzura si joi la dezbatere. Noi vom fi prezenti. Au fost colegii in sedinta coalitiei, s-a stabilit foarte clar, vom fi prezenti pentru a incheia si acest capitol", a adaugat Barbu.

Motiunea de cenzura intitulata "Dupa 22 de ani, democratia este in pericol", depusa de USL ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, urmeaza sa fie prezentata luni in plenul Parlamentului de catre initiatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.