Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta, el explicand ca, in aceste conditii, activitatile de transformare si adaptare si cele de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot incepe.

"Astazi (joi, n.r.) am promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre Romania si SUA privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice care s-a semnat la 13 septembrie 2011. Deci, din punct de vedere legal, activitatile de transformare si adaptare precum si activitatile de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot sa inceapa", a spus presedintele.

Senatul a adoptat, la 6 decembrie, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA in Romania, document aprobat anterior si de Camera Deputatilor, relateaza MEDIAFAX.

Toti cei 90 de senatori prezenti la sedinta s-au pronuntat in favoarea acordului.

Senatorii si-au insusit raportul favorabil comun, fara amendamente, al comisiilor pentru aparare si de politica externa. La sedinta in care a fost votat acest Acord a asistat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, si secretarul de stat, Bogdan Aurescu, cel care a condus echipa de negociere cu SUA. Adoptarea documentului a fost sustinuta in plen de ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Citeste si:

Moscova se tine de cuvant: Rusia are acum radar antiracheta

ANALIZA: Despre "razboaiele personale" ale SUA si scutul antiracheta romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.