USL a depus, joi, motiune de cenzura urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, imediat dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat raspunderea pe legea pentru comsarea alegerilor, ca opozitia depune joi motiune de cenzura, iar daca aceasta nu trece de Parlament USL va contesta legea la Curtea Constitutionala.

"Boc vorbeste tot timpul, dar nu spune nimic niciodata. Ieri, Traian Basescu vorbea la Cotroceni despre dorinta de dialog cu opozitia, iar astazi se vede ce inseamna pentru PDL acest dialog: sa se faca totul numai cum vor ei. Nu ne-au intrebat si pe noi, nu s-au consultat si nu au explicat populatiei de ce este nevoie sa amane alegerile locale si de ce este nevoie de acest gest total nedemocratic", a declarat Ponta, intrebat de jurnalisti de ce parlamentarii PSD nu sunt in plen, relateaza MEDIAFAX.


Presedintele PSD a precizat ca USL va depune, joi, motiune de cenzura la legea privind comasarea alegerilor, iar daca aceasta nu va fi adoptata de Parlament, va ataca legea la Curtea Constitutionala.

"PDL se gandeste numai la binele propriu, cum sa foloseasca banii publici in interesul propriu, cum sa fure cat mai multe voturi", a mai spus Ponta.

Intrebat ce sperante are de la eventuala motiune de cenzura, el a raspuns: "Am speranta ca alaturi de cei 55% din populatia activa a Romaniei care sprijina USL vor veni si cei nehotarati care isi dau seama ce inseamna sa ramana PDL in continuare la putere, dar si cei 17% care mai sustin acum PDL si le crapa obrazul de rusine".

  • Boc a prezentat rapid, in doar cateva minute, proiectul legii privind comasarea alegerilor

Premierul Emil Boc a prezentat rapid, in doar cateva minute, principalele prevederi ale proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, fara a insista asupra implicatiilor acestei decizii de comasare si fara a prezenta detalii suplimentare legate de actul normativ.
Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Intr-un scurt discurs sustinut in plenul Parlamentului, premierul a citit rapid trei pagini continand unele dintre prevederile legii, deja cunoscute, dupa care a asteptat incheierea primei parti a sedintei Legislativului pentru a avea scurte discutii cu unii dintre parlamentari.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a decis sa promoveze actele normative prin angajarea raspunderii in Parlament.

  • Ce spune LEGEA?

Conform Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Daca Guvernul nu a fost demis prin motiunea de cenzura, proiectul de lege prezentat se considera adoptat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.