Eurodeputatul PDL Elena Basescu a sustinut, luni seara, un discurs in plenul PE pe tema "Dreptul la informare in cadrul procedurilor penale" presedintele de sedinta adresandu-i-se, la final, cu apelativul "doamna Ceausescu".

Eurodeputatul S&D Miguel Angel Martinez, cel care conducea sedinta de plen, s-a corectat insa imediat, folosind numele corect al Elenei Basescu.

Evenimentul s-a produs dupa ce Elena Basescu a luat cuvantul prin procedura interventiilor spontane in dezbaterea cu tema "Dreptul la informare in cadrul procedurilor penale", din plenul PE, relateaza MEDIAFAX.

Ea a apreciat ca legislatia in materie penala din statele membre trebuie sa ia in calcul totalitatea drepturilor care decurg din cetatenia europeana.

"Sustin furnizarea unui exemplar al listei de drepturi fiecarei persoane arestate sau retinute", a declarat Elena Basescu, apreciind ca aceasta categorie nu beneficiaza de nivelul minim de informare.


"Va multumesc, doamna Ceausescu", a spus presedintele de sedinta corectandu-se insa imediat si folosind apelativul "doamna Basescu". El a vorbit in limba materna, spaniola, iar serviciul de traducere nu a mentionat greseala limitandu-se la a traduce: "Multumesc". Aceasta a fost a patra dintre cele cinci interventii sustinute, luni, in plenul PE de Elena Basescu.

Elena Basescu a luat cuvantul, luni, in dezbaterile cu temele "Obstacolele din calea comertului si a investitiilor", "Dreptul la informare in cadrul procedurilor penale", "Procedura unica de solicitare a unui permis de sedere si de munca", "Ordinul european de protectie" si "Revizuirea cadrului financiar multianual pentru a raspunde nevoilor de finantare suplimentare ale proiectului ITER".

  • Martinez Martinez si "flacara violet"

Eurodeputatul spaniol s-a mai facut remarcat in plenul PE prin exprimari de culoare in februarie 2010. El a mimat atunci un numar de magie la o reuniune prezidata de Adrian Severin, explicand ca a auzit ca in Romania oamenii sunt atacati energetic si ca incearca, prin magie, sa primeasca dreptul de a lua cuvantul.

Evenimentul s-a petrecut la Parlamentul European, in cadrul reuniunii de coordonare a socialistilor si democratilor europeni pe afaceri externe, prezidata de Adrian Severin la acea vreme, in calitate de vicepresedinte al grupului pe probleme de politica externa. Evenimentul a fost relatat ulterior de persoane care au luat parte la intalnire.

Citeste si:
Elena Băsescu va candida din partea PMP pentru un loc de deputat la...
Elena Băsescu va candida din...

Potrivit acestora, eurodeputatul spaniol Miguel Angel Martinez Martinez, care dorea sa ia cuvantul, a avut senzatia ca Severin nu l-a observat cand a cerut sa i se dea dreptul de a vorbi.

Martinez Martinez s-a ridicat de pe scaun, a venit in fata salii si a inceput sa imite gesturile unui magician, mimand ca ar avea in mana o bagheta. Eurodeputatul si-a explicat gestul facand referire la scandalul din Romania legat de "flacara violeta". El le-a spus colegilor sai ca a aflat ca in Romania oamenii sunt atacati energetic prin magie si ca incearca si el in acest fel sa il convinga pe Adrian Severin sa ii dea cuvantul.

Eurodeputatii au inceput sa rada, alaturi de Severin, care avea cravata mov si care i-a spus lui Martinez Martinez ca se simte protejat, dupa care i-a dat cuvantul. Gestul spaniolului nu a constituit o ofensa, ci o gluma, astfel ca nimeni nu s-a simtit jignit, au mai precizat sursele citate.

Citeste si:
Antonio Tajani este noul presedinte al Parlamentului European
Antonio Tajani, noul...

Get Adobe Flash player


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.