Liderii USL ii vor trimite, luni, o scrisoare presedintelui Traian Basescu, in care vor arata ca nu doresc sa participe la consultari ale sefului statului cu toate partidele, ci doar la o discutie intre ei si presedinte, insotit eventual de catre premierul Boc sau ministrul Finantelor.

"Azi prezentam, intr-o ora, scrisoarea pe care o trimitem presedintelui Basescu referitor la intalnirea de miercuri. Daca doreste dialog cu opozitia, trebuie sa fie in forma din iunie sau noiembrie 2010, adica el, alaturi de premierul Boc, daca vrea, si opozitie. Parade militare le organizeaza partidul domniei sale de suflet, noi nu participam la parade. In functie de raspunsul sau, ne vom da seama daca miercuri chiar vrea sa discute cu opozitia sau are chef de o parada fara huiduieli", a spus presedintele PSD, Victor Ponta.

In acelasi sens s-a pronuntat si presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Trebuie sa precizam ca suntem gata oricand sa purtam diaolog cu puterea, adica cu presedintele si, daca doreste, sa fie insotit de premier si de ministrul de Finante. Nu suntem dispusi la ceremonii caraghiaose in care Traian Basescu aliniaza toate partidele de-a valma si le tine discursuri. Am ascultat prelegerea de o ora si mai bine pe care a tinut-o ieri (...) nu mai e nevoie de inca una. Dialogul e normal sa fie putere, adica presedinte si cine mai doreste, si opozitie, adica USL, singura opozitie parlamentara", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

Basescu: E treaba Parlamentului daca NU vrea acordul de la Bruxelles

Declaratiile de luni ale liderilor USL vin dupa ce duminica, Victor Ponta afirma, intr-o conferinta de presa, ca il "someaza" pe presedintele Traian Basescu sa organizeze cat mai rapid consultari politice pentru implementarea deciziilor luate de liderii europeni la Bruxelles.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discutie pe tema concluziilor Consiliului European.

Seful statului declara, vineri, la Bruxelles, ca in cursul acestei saptamani va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizand ca nu o va face prin hartii, pentru ca "oricum nu le citeste nimeni".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.