USL va reactiona prin depunerea unei motiuni de cenzura impotriva proiectelor de lege pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea si va ataca legea comasarii la Curtea Constitutionala.

Anuntul a fost facut dupa sedinta de luni a conducerii Uniunii Social-Liberale.

Presedintele PSD, Victor Ponta sustine ca termenul de sase luni, inainte de care se poate modifica data alegerilor, a fost depasit.

"Data alegerilor locale poate fi modificata cu sase luni inainte. Pe 6 decembrie - fata de 6 iunie 2012 - practic termenul a fost depasit. Orice incercare de a schimba data alegerilor este, evident, neconstitutionala", a spus Ponta.

Guvernul incepe asumarea raspunderii pe comasarea alegerilor

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si a decis sa promoveze actele normative prin angajarea raspunderii in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca Birourile Permanente ale celor doua Camere vor stabili in cursul acestei zile calendarul pentru angajarea raspunderii Guvernului pe legile privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la ICCJ. Blaga a declarat ca in sedinta coalitiei s-a decis angajarea raspunderii pe aceste legi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.