Liderii Coalitiei au decis, luni dimineata, ca Guvernul sa inceapa in aceasta saptamana procedurile de angajare a raspunderii pentru legile privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la ICCJ, propunerea catre Parlament fiind ca asumarea sa fie angajata joi, 15 decembrie.

"A fost luata decizia politica de angajare a raspunderii Guvernului pentru cele doua proiecte de legi, intentia fiind ca actele normative sa fie sustinute in Parlament joi, 15 decembrie", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

De ce sustine UDMR comasarea alegerilor?

Sedinta liderilor coalitiei a precedet reuniunea Executivului.

Guvernul s-a reunit in sedinta la ora 10.00, pentru a discuta proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conditiile PSD pentru acceptarea comasarii alegerilor

Intr-o conferinta de presa care a urmat sedintei in care Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), seful Executivului a reluat ideea conform careia comasarea genereaza economii bugetare de cel putin 20 milioane euro intr-un an 2012 dificil din punct de vedere economic.

"Participarea la alegeri este mai buna in cazul comasarii", a adaugat Boc.

Intrebat de jurnalisti care este motivul pentru care Guvernul a decis angajarea raspunderii pentru comasarea alegerilor, premierul a sustinut ca era necesar ca in luna decembrie sa fie cunoscut in mod clar daca aceste doua alegeri vor fi sau nu comasate, iar parlamentarii au posibilitatea sa se "manifeste" in timpul dezbaterilor aferente procedurii.

El a aratat totodata ca proiectul adoptat de Guvern este unul tehnic, care nu rezolva problema revizuirii Constitutiei, pentru o astfel de modificare si inclusiv pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de alesi fiind nevoie si de sprijinul opozitiei.

Premierul a precizat ca nu se teme de o eventuala motiune de cenzura depusa de opozitie impotriva Guvernului.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.