Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest preventiv pentru inca 30 de zile, dupa ce instanta suprema le-a respins, vineri, recursurile.

Magistratii instantei supreme au respins recursurile facute de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia impotriva deciziei de luni a Curtii de Apel Cluj, care a prelugit mandatele de arestare preventiva emise pe numele celor doi in dosarul de coruptie in care sunt cercetati.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, astfel ca Sorin Apostu si Calin Stoia vor sta in arest pentru inca 30 de zile, scrie MEDIAFAX.

Totodata, instanta suprema a respins si recursul lui Calin Stoia la decizia Curtii de Apel Cluj in cazul cererii lui de eliberare pe cautiune.


In 29 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de eliberare pe cautiune depusa de omul de afaceri Calin Stoia, instanta stabilind ca banii depusi drept cautiune, adica un milion de lei, sa fie restituiti intr-un cont.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile.

Luni, Curtea de Apel Cluj a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare atat pentru Sorin Apostu, cat si pentru Calin Stoia.

In motivarea deciziei Curtii de Apel Cluj se mentioneaza ca procurorii DNA au schimbat incadrarea juridica in dosarul lui Sorin Apostu din dare/luare de mita in trafic/cumparare de influenta, ambele in forma continuata, si au extins cercetarile in acest caz pentru spalare de bani, fals in inscrisuri.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.