Primarul Clujului, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, luni, recursurile facute de cei doi fata de decizia Curtii de Apel Cluj.

Instanta suprema a luat in discutie, luni, contestatiile facute de cei doi impotriva deciziei Curtii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, scrie MEDIAFAX.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, luni, in fata judecatorilor de la instanta suprema, ca a mers in mai multe excursii impreuna cu familia si prietenii si ca de fiecare data el a platit integral aceste plecari.


Pe de alta parte, intrebat de judecatorii instantei supreme, in timpul audierilor, cate telefoane mobile s-au gasit in urma perchezitiilor de la domiciliu si de la biroul sau, Sorin Apostu a aratat ca s-au gasit in total 17 terminale mobile.

Intrebat ce facea cu atatea telefoane, Sorin Apostu a spus ca el folosea doar doua, in vreme ce sotia sa alte doua. Despre restul telefoanelor Sorin Apostu a aratat ca erau fie foarte noi, fie foarte vechi si unele stricate, fara a da o explicatie clara a detinerii lor.

Intrebat de instanta daca este colectionar de telefoane mobile, Apostu a revenit cu explicatia potrivit careia unele dintre telefoane sunt foarte vechi si chiar stricate si ca cele noi, functionale, au fost "primite" fie la oferta, fie ca "bonus".

El nu a spus de ce tinea toate aceste telefoane.

Totodata, primarul Clujului Sorin Apostu nu a putut raspunde mai multor intrebari ale magistratilor, in legatura cu contracte de asistente incheiate de sotia sa cu diverse firme si persoane, datorita unui pact pe care acesta l-a facut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasa.


Edilul Clujului a incercat sa lamureasca si o sustinere a anchetatorilor, potrivit careia sotia sa ar fi incercat sa faca o intelegere frauduloasa cu avocata Elena Popa. "Legat de intelegerea dintre sotie si avocata Elena Popa aceasta viza distribuirea unor contracte de sponsorizare in vederea obtinerii de bani pentru ajutorarea unui copil bolnav", a spus edilul Clujului.
Citeste si:
Cum s-a întors acasă bărbatul care și-a violat fetița de 6 ani
Bărbatul care și-a violat...

Intrebat de judecatori despre contractul cu societatea Dedeman, Apostu a declarat ca "sotia sa a participat alaturi de notar la elaborarea actelor de vanzare-cumparare a terenului" si ca participarea ei la aceasta forma contractuala "nu a avut loc la initiativa Dedeman, ci la initiativa notarului care anterior fusese avocat si prieten cu Monica Apostu".

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.


Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar sunt cercetasi pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Citeste si:
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, 3 ani si 6 luni de inchisoare
Fostul primar al Clujului,...

Firma Brantner - Veres a castigat, alaturi de compania Rosal Grup, licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajera, fiecare adjudecandu-si un sector al municipiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.