Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul in care Corneliu Vadim Tudor este acuzat de ultraj si nerespectarea hotararirlor judecatoresti sa fie returnat Parchetului, pentru refacerea rechizitoriului.

Dosarul se intoarce la Parchet pe motiv ca acelasi procuror - Marius Iacob, in prezent adjunct al Laurei Codruta Kovesi - a intocmit si acte de urmarire penala in cauza si a verificat si legalitatea si temeinicia acestora, ca sef. Parchetul a declarat, insa, recurs, scrie EvZ.

In 6 aprilie, procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului Romania Mare din strada Emile Zola.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus, trimiterea in judecata a inculpatului Corneliu Vadim Tudor, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni concurente de nerespectarea hotararii judecatoresti, ultraj (2 fapte) si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice (teza 1)", informeaza Parchetul ICCJ.

[VIDEO] "Show" cu Vadim la Parchet


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.