Europarlamentarul Monica Macovei nu intelege de ce atat puterea cat si opozitia vrea inchiderea Agentiei Nationale de Integritate.

Dupa ce bugetul ANI pe anul viitor a fost drastic taiat de catre parlament, reactia cele mai mari sustinatoare a Agentiei, Monica Macoivei, nu a intarziat sa apara.

Acuzele acesteia s-au indreptat in mare parte catre USL si UDMR, opozantii Agentiei Nationale de Integritate.

Monica Macovei ii ataca si pe cei din UDMR, despre care se stie ca intentioneaza de multa vreme sa opreasca orice institutie care le-ar putea verifica activitatea.

Votul de astazi din comisiile juridice impotriva bugetului Agentiei Nationale de Integritate arata mai multe lucruri:
1. Prin votul de astazi, USL vrea desfiintarea ANI.
2. USL pune obstacole aderarii Romaniei la Schengen.
3. USL arata ca este formata din politicieni care se tem de controalele ANI.
4. Votul parlamentarilor UDMR este impotriva deciziei Guvernului din care Uniunea face parte.
5. Nu este prima incercare a unor parlamentari UDMR de a amputa sau desfiinta ANI, cei care procedeaza astfel sunt responsabili pentru criticile din rapoartele pe justitie si anticoruptie din MCV”
, scrie Monica Macoivei pe blogul sau.

Cum vor cei din UDMR sa isi ascunda averile?

Aceasta doreste caPDL-ul sa ceara explicatii din partea partenerilor de guvernare, pentru votul dat in Parlament impotriva ANI.

Nu puitem uita ca cei din UDMR incearca de mula vreme sa distruga ANI. Ultima tentativa a avut loc la inceputul lunii octombrie, cand deputatul UDMR, Marton Arpad, a depus mai multe amendamente la Camera Deputatilor prin care incearca sa goleasca de continut si sa restranga libertatile si atributiile Agentiei Nationale de Integritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.