Printre cei mai controversati politicieni la ora actuala se afla indiscutabil cei doi Adrian Severin si Nastase.

Potrivit democrat-liberalului Crstian Preda, cele mai mari simboluri ale coruptiei, la ora actuala in Romania, sunt Adrian Severin si Adrian Nastase.

Se pare ca ambii au facut multe fapte contestabile, insa ambii se invart bine mersi in jurul justitiei, fara frica.

Preda sustine ca, ba mai mult, ambii sfideaza justitia, cu nonsalanta, prin discursurile lor.

Discursul lui Severin - sunt corupt doar daca eu ma simt asa - arata dispret fata de institutii. Nu conteaza ce spune justitia, ci ceea ce spun eu. A fost politica lui Nastase fata de justitie alta in vremea guvernarii sale? Trateaza fostul premier justitia altfel decat Severin?”, se intreaba Preda, pe blogul sau.

  • Norocul lui Nastase se schimba?

Cel putin asta cred cativa colegi ai sai de partid, care sunt convinsi ca Adrian Nastase urmeaza sa fie arestat cat de curand, pentru multiplele sale dosare.

Acestia au declarat deja ca nu isi vor risca activitatea politica pentru a-l apara pe Adrian Nastase.

"Daca va fi condamnare, chiar si cu suspendare, nu mai avem cum sa facem zid in jurul lui. Cata vreme actiunea era inca la stadiul cercetarii penale sau al actiunii in instanta, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cand s-a pronuntat justitia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru ca Nastase a fost indeajuns de abil sa duca acuzele procurorilor in derizoriu, iar intrumentarea a durat prea multi ani ca sa mai constituie ceva spectaculos. Dar, ca sa iesim toti din conducerea PSD si sa spunem ca este nevinovat", a declarat unul dintre liderii PSD.

  • Adrian Severin - culmea incapatanarii

Daca in cazul lui Adrian Nastase poate mai gasim o urma de bun simt, acelasi lucru nu se poate spune despre colegul sau Adrian Severin, care desi a fost filmat in timp ce primea mita, sustine in continuare ca este nevinovat si refuza sa isi dea demisia din Parlamentul European.
Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

"Reafirm completa nevinovatie in privinta acuzatiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum si convingerea ca adevarul in legatura cu inscenarea si provocarea puse la cale impotriva mea va iesi la lumina. In acest sens, este necesara o cercetare obiectiva si profesionista. De aceea, salut orice hotarare care deschide calea catre o asemenea cercetare", afirma Severin.

Cu toate ca DNA a inceput oficial cercetarea in cazul de coruptie al acestuia, nu cred ca vom vedea rezultate prea curand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.