Afla ce parere au parlamentarii despre proiectul propus de MAI.

Proiectul de comasare a alegerilor lansat in dezbatere de MAI arata ca PDL incearca, comic, sa sporeasca numarul de parlamentari, iar PNL este in dezacord si ia in calcul "masuri mai radicale" pentru combaterea acestuia a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Prezentarea oficiala a proiectului de lege prin care pedelistii incearca abuziv sa comaseze doua randuri de alegeri extrem de importante, dar, si mai comic, incearca sa isi mareasca numarul de parlamentari, ma bucura intr-un fel, pentru ca in felul acesta se pot lamuri si cetatenii acestei tari, daca nu au facut-o pana acum, in privinta bunei credinte a acestor politruci, in frunte cu presedintele Basescu, care ii gireaza de atatia ani", a declarat, presedintele PNL.

PNL nu poate fi de acord cu o asemenea lege, a spus Antonescu, reamintind ca "USL a depus de multa vreme o propunere legislativa care ar reduce numarul parlamentarilor la 318 (...) lege care este blocata de pedelisti".

  • UDMR sustine comasarea

"Pentru mine este surprinzator, pentru ca, in urma cu doua-trei saptamani, a existat o oarecare intelegere privind numarul de parlamentari, introducerea unui sistem de compensare la Camera Deputatilor si colegii uninominale la Senat", a spus, pentru MEDIAFAX, senatorul Fekete, mentionand ca acest proiect, care se afla in dezbatere publica, poate sa sufere modificari si va trebuie sa fie validat in cadrul coalitiei de guvernare.

"Daca nu scade drastic numarul de senatori si deputati este in regula", a apreciat liderul senatorilor UDMR, adaugand ca, practic, proiectul propus de MAI aduce o singura modificare sistemului actual, respectiv comasarea celor doua tipuri de alegeri, locale si parlamentare.

MAI propune: Alegeri simultane pentru Parlament si Primarii

Proiectul MAI de comasare a alegerilor in 2012 mentine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislatia in vigoare, ceea ce inseamna ca numarul acestora nu va scadea, la locale populatia luata in calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea inregistrata la 31 octombrie 2011.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.