Marius Nicoara le cere "decenta" primarilor PDL, referindu-se la edilul din Alba Iulia care "si-a permis sa-i critice" pe liderii altor partide ca folosesc unele ocazii pentru a-si face imagine.

"Primarul municipiului Alba Iulia, apartinand PDL, si-a permis sa-i critice pe liderii altor partide politice pentru faptul ca au dorit sa celebreze sarbatoarea Unirii la Alba, acolo unde ea a fost infaptuita, spunand ca folosesc aceste ocazii pentru a-si crea imagine. Le cerem decenta primarilor PDL. Doresc sa-i semnalez domnului Mircea Hava ca singurii huiduiti cu ocazia bailor de multime, de la care nu s-au abtinut nici in ziua Marii Uniri, au fost presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc. Singurul fel in care imi explic deranjul domnului primar PDL este acela ca puterea nu mai poate folosi aceste evenimente pentru a castiga capital electoral", afirma, intr-un comunicat de presa transmis vineri, presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara.

Potrivit sursei citate, "acuzatia primarului PDL este cu atat mai condamnabila, cu cat populatia a imbratisat cu caldura prezenta liderilor opozitiei la aceasta mare sarbatoare a romanilor, in paralel cu respingerea prezentei premierului PDL Emil Boc la un eveniment legat de independenta", potrivit MEDIAFAX.

Nicoara sustine ca primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), si-a permis sa minimalizeze sentimentele nationale ale liderilor opozitiei, "acuzandu-i de pacatele de care stie ca s-a facut si, in continuare, se face vinovata puterea".

"Ironia face ca reusita acestor incercari de manipulare pe care le pune in practica puterea sa depinda de populatia satula de minciuni si de zambete false si necinstite", se arata in comunicat.

Delegatia PSD, in frunte cu liderul partidului, Victor Ponta, a parasit, joi, Sala Unirii din Alba Iulia, unde se desfasura ceremonialul de primire a soliilor din Cetatile de Scaun ale Unirii, dupa ce edilul municipiului, Mircea Hava, a afirmat ca "unii au venit la Alba Iulia doar ca sa fie vazuti".

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), a facut aluzie in discursul sustinut in Sala Unirii la incidentele produse la festivitatile de depunere de coroane din fata statuii lui Mihai Viteazul, unde premierul Emil Boc si delegatia PDL au fost huiduiti, spunand ca "unii au venit la Alba Iulia doar ca sa fie vazuti, si nu ca sa vada Alba Iulia".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

In acel moment, delegatia PSD, in frunte cu Victor Ponta, a parasit Sala Unirii si a iesit in multime.

Hava si-a intrerupt discursul nemultumit ca un tanar a afisat in sala un banner cu mesajul "Salvati Rosia Montana", spunand ca nu ar trebui sa existe astfel de manifestari de Ziua Nationala, indiferent ca sunt politice sau de alta natura.

Hava s-a intrerupt din nou si in momentul in care reprezentantii PSD au parasit Sala Unirii, spunandu-le celor prezenti ca a "observat ca unii au parasit Sala Unirii", afirmand ca "pentru ei inseamna altceva 1 Decembrie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.