Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, marti, ca PSD ii va reveni inca o functie de secretar in Biroul Permanent al Senatului, in urma negociarilor purtate intre liderii grupurilor parlamentare, dupa ce, luni, Vasile Blaga a devenit presedintele Senatului.

"In locul domnului Geoana a venit domnul Blaga si PSD va primi un secretar. E treaba PSD cine va fi. PDL a primit functia de presedinte in urma scrutinului de ieri din plen. Pentru ca nu putea fi un raport de 8 la 5, respectandu-se algoritmul, PDL va ceda un loc de secretar PSD si raportul va fi de 7 la 6", a explicat senatorul liberal.

La randul sau, liderul grupului senatorial PDL, Cristian Radulescu, a confirmat faptul ca o functie de secretar care era detinuta de PDL va reveni opozitiei.

"S-au refacut calculele conform Regulamentului. Sigur, conteaza, conform Constitutiei si Regulamentului, ponderea fiecarui grup in ansamblu. Conform calculelor, grupul PDL va avea un secretar in minus, care secretar trece la opozitie, care si-l gospodareste cum doreste", a mentionat democrat-liberalul, citat de MEDIAFAX.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca "pana la sfarsitul acestei sesiuni" reprezentantii opozitiei vor avea inca un post de secretar, lucru care, potrivit afirmatiilor sale, reiese foarte clar din calcule.

Blaga a spus ca discutia care a avut loc marti dimineata intre liderii grupurilor parlamentare din Senat "a fost extrem de corecta, fara niciun punct de vedere divergent".

Intrebat cand se va stabili in cadrul grupului PDL cine lasa libera functia de secretar, senatorul a spus ca, probabil, se va lua o decizie in aceasta privinta marti dimineata, inainte de sedinta de plen.

Geoana: Este inceputul sfarsitului Ponta-Antonescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.