Senatul a adoptat tacit legea potrivit careia pedofilii recidivisti vor fi castrati chimic.

Cu toate ca Senatul si-a dat acordul pentru implementarea castrarii chimice, aceasta lege urmeaza sa mearga in Camera Deputatilor, care va lua decizia finala.

In luna iunie, un grup de 15 deputati a inaintat Senatului o propunere legislativa pentru prevenirea violentei si abuzurilor sexuale asupra minorului, subliniind ca infractiunile de acest fel au repercusiuni grave asupra victimei.

Cum termenul de adoptare a fost depasit, legea este considerata adopatata tacit de camera superioara a Parlamentului Romaniei.

In inchisorile din Romania sunt acum 77 de persoane condamnate definitiv pentru ca au profitat de minori.

Specialistii avertizeaza ca, de cele mai multe ori, dupa ce isi ispasesc pedeapsa pedofilii recidiveaza.

Sunt bolnavi care arareori pot fi lecuiti. Si totusi unii dintre senatori au considerat ca aceasta pedeapsa suplimentara ar fi prea dura, chiar si pentru astfel de indivizi, scrie site-ul "Stirile Pro Tv"

Abuzul sexual asupra minorului, care nu a implinit 15 ani, trebuie pedepsit, conform Noului Cod Penal, cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, sau de la 3 la 10 ani, atunci cand minorul este ruda in linie direct, se afla in ingrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul faptuitorului sau fapta fost comisa in scopul producerii de materiale pornografice. Guvernul subliniaza, insa, ca tratamentul sanctionator al propunerii legislative este mai bland comparativ cu prevederile Codului Penal actual. In acelasi timp, Executivul subliniaza ca propunerea legislativa nu cuprinde si concursul de infractiuni, transmite avocatnet.ro.

Noutatea adusa de senatori prin acest proiect de lege se refera la introducerea unei pedepse suplimentare celor care recidiveaza in comiterea acestei infractiuni, precum si celor care comit un abuz sexual in forma agravanta.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Pedeapsa suplimentara se refera la “inhibarea pornirilor sexuale” prin metode chimice. Guvernul precizeaza insa, in punctul de vedere formulat pe marginea propunerii legislative, ca institutia pedepsei suplimentare nu exista in dreptul penal roman.

De asemenea, potrivit proiectului, condamnatul acuzat de pedofilie ar urma, sa fie in continuare sub supraveghere, prin monitorizare GPS si dupa ce si-a ispasit pedeapsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.