Premierul Emil Boc a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca va demisiona de la conducerea Guvernului daca tintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi indeplinite, dar a evitat sa indice un termen clar in care este dispus sa se retraga din functie daca obiectivele vor fi ratate.

Declaratiile premierului:

- "Nu am in vedere un nou mandat de premier"

- Despre relatia cu Traian Basescu: "Avem o relatie corecta. Presedintele nu se baga peste guvern, face ceea ce trebuie in parteneriat cu guvernul. Presedintele nu m-a tradat niciodata, el a sustinut guvernul intotdeauna. Tara era mult mai grava daca presedintele mergea pe solutii populiste, ar fi fost in colaps demult."

- Despre sefa SGG: "Autoritatile statului trebuie sa isi faca treaba si sa vada cate cazuri de tipul Andreescu sunt in Romania", scrie MEDIAFAX.

- "O mare companie de IT va face o investitie de sute de milioane de euro in Romania, dar nu va pot da numele.

-" In prezent Romania are 1.206.000 de bugetari, deci au plecat din sectorul bugetar 192.000 de persoane. Continuam un singur loc din sapte care se elibereaza si vom continua finalizarea proceselor de restructurare la anumite ministere."

- "Am facut tot ce ne-a stat in putinta sa aducem de partea statului contractele destepte facute de baieti destepti."

- "Am mostenit o privatizare a Petromului profund daunatoare Romaniei. Priviti pretul benzinei."

- Vrem sa vindem toate actiunile din companiile unde statul este actionar minoritar sau sa privatizam companiile unde suntem actionari majoritari.

- Am facut tot ce am putut in aceste conditii de criza. Faptul ca am pastrat cota unica de impozitare de 16% este un lucru bun. Noi am crescut TVA-ul, dar in Ungaria este 27%.

- Anul 2012 va fi un an care va consolida ce am facut in 2011. Ne asteptam ca anul 2012 sa se incheie cu o crestere economica

  • " Imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice"

- Vrem un buget fara tenta electorala si populista, cu un deficit de 1,9% in 2012 si 0% in 2013.
Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

- Daca anul economic 2008 era sters din istoria Romaniei, romanii nu mai sufereau in 2009, 2010 si acum

- Ne bazam pe minimum 6 miliarde de euro din fonduri europene in 2012. Aproximativ 90% dintre proiecte sunt deja semnate, fiind depasita faza licitatiilor. Nu mai stam sa pierdem timpul, ca pana acum, cu evaluari si licitatii.

- Economia nu poate lua locul politicului. Politicul poate scoate economia din criza, dar nu prin povesti, ci prin masuri concrete.

- "UE se intoarce cu fata spre austeritate.Trebuie luate masuri clare din punct de vedere politic si economic. Trebuie luate masuri ferme, dure, asumate. Disparitia euro ar putea deveni realitate", a mai declarat in incheiere premierul Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.