Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a primit, in 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj, care il acuza de luare de mita in forma continuata. El va fi prezentat, joi, la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. [Scandal la Cluj-Napoca: Primarul Sorin Apostu a fost retinut pentru luare de mita].

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar. Procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane in aceasta cauza, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, in cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj si, respectiv, de salubrizare a orasului, primarul Sorin Apostu a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

"Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", noteaza procurorii DNA in documentul citat.

Retinerea lui Sorin Apostu a fost anuntata si de avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, la iesirea din sediul DNA Cluj.

  • Cadouri pentru Apostu
Simion Muresan, care controleaza Electrogrup, Calin Stoia, directorul Brantner Romania, si omul de afaceri turc Mustafa Bekar, asociat la Kiat, Group, sunt acuzati de DNA ca, pe langa bani, i-ar fi platit vacante primarului Sorin Apostu si i-ar fi dat haine pentru sotia sa, spun surse judiciare.
Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Astfel, conform surselor citate, Simion Muresan, unul dintre cei doi asociati ai Electrogrup, Calin Stoia, directorul general al Brantner Romania, si omul de afaceri turc Mustafa Bekar, asociat la Kiat Group, sunt acuzati de procurorii DNA Cluj ca i-au dat bani sau i-au platit vacante primarului Sorin Apostu.

Surse judiciare spun ca Simion Muresan ar fi fost in concediu in Austria impreuna cu Apostu si i-ar fi platit primarului si o alta vacanta in Dubai.

La randul sau, Mustafa Bekar i-ar fi platit lui Apostu cazarea la un hotel din Bucuresti, iar sotiei acestuia i-ar fi cumparat haine.
Conform surselor citate, Mustafa Bekar i-ar fi cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Targu Mures, i-ar fi platit cazarea la un hotel din Bucuresti si i-ar fi achitat nota de plata in octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, sotia primarului.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.