Mircea Geoana ar putea infiinta un nou partid de stanga daca va fi exclus din PSD, varianta unei inscrieri in UNPR fiind improbabila, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate presedintelui Senatului.

O eventuala inscriere a lui Geoana in UNPR sau alta formatiune nu este luata in calcul la aceasta ora, potrivit surselor citate.

Fostul lider al PSD ar putea, in schimb, infiinta un nou partid de stanga, daca demersurile de excludere din partid vor fi duse la capat.

Soc pe scena politica: Geoana ramane in Senat

Varianta unui nou partid este "serios luata in calcul", insa aceasta va fi precedata de o incercare de a responsabiliza politic actuala conducere a PSD de pierderea functiei de presedinte al Senatului, sustin apropiatii lui Geoana, citati de MEDIAFAX.

Daca Mircea Geoana va fi exclus din PSD, acesta ar putea, sustin apropiatii lui, sa incerce inclusiv fortarea unui congres extraordinar, scenariul avand totusi putine sanse de reusita.

In conditiile in care PSD a renuntat la continuarea demersurilor de revocare a acestuia de la sefia Senatului, Geoana ar putea fi mentinut in functie chiar si ca senator independent, daca BPN al PSD va decide sanctionarea acestuia cu excluderea din partid.

  • Ponta il vrea disparut pe Geoana

Intr-un comunicat de presa transmis de PSD, semnat de presedintele partidului, Victor Ponta, se arata ca, in urma refuzului lui Mircea Geoana de a respecta deciziile BPN si ale grupului senatorilor PSD, s-au luat urmatoarele decizii: "Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a partidului va analiza incalcarile statutare comise de domnul Mircea Geoana si va propune sanctiunile care se impun. Precizam ca PSD va persista in incercarea de inlocuire a domnului Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu domnul Titus Corlatean, in conformitate cu Decizia 601 din 14 noiembrie 2005 a Curtii Constitutionale, precum si cu votul din Biroul Permanent National. De asemenea, precizam ca PSD nu va da curs, asa cum se sugereaza in prezent, nici unei incercari de revocare din functie a domnului Mircea Geoana, proces care ar duce la pierderea functiei de catre PSD".
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.