Se pare ca Mircea Geoana va ramane in continuare la sefia Senatului, in ciuda dorintelor PSD, care ameninta cu excluderea sa din partid.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca, in conditiile in care nu s-a acceptat ca grupul PSD din Senat sa il inlocuiasca pe presedintele acestui for legislativ, social-democratii nu vor continua demersurile pentru revocarea din functie a lui Mircea Geoana.

Nastase a sustinut ca, potrivit deciziilor Curtii Constitutionale, ar trebui ca grupul parlamentar care a propus presedintele Senatului sa nominalizeze si inlocuitorul acestuia. El a adaugat ca, in conditiile in care acest lucru nu a fost acceptat, la Senat, pentru inlocuirea de catre PSD a lui Geoana, formatiunea social-democrata nu va continua demersurile pentru revocarea acestuia.

"In mod evident, nu se va face o revocare a lui Mircea Geoana", a declarat Nastase.

Adrian Nastase a aratat ca, daca s-ar ajunge la revocarea din functie a lui Mircea Geoana, ar exista riscul ca sefia Senatului sa fie preluata de PDL.

Intrebat daca Geoana mai are loc in PSD, Nastase a evitat un raspuns transant, precizand ca relatia lui Geoana cu PSD este o alta problema, care se va discuta in zilele urmatoare in partid.


Pe de alta parte Victor Ponta il ameninta pe Geoana cu excluderea din PSD.

Intrebat daca Geoana mai are loc in PSD, Victor Ponta a raspuns: "Nu, nu mai are loc in PSD".

El a adaugat ca luni s-a vazut ca Mircea Geoana este sustinut de putere, scrie MEDIAFAX.

"Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utila", a mai spus Ponta.

  • Cine il sustine pe Geoana?

Senatorii social-democrati care s-au abtinut de la votul de luni, din grupul PSD din Senat, la decizia de inlocuire a lui Mircea Geoana de la presedintia Senatului au argumentat ca "rocada" hotarata de BPN va duce la pierderea functiei de catre partid.
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Nicolae Moga, unul dintre senatorii PSD care s-au abtinut la votul asupra deciziei BPN de a-l schimba pe Mircea Geoana cu Titus Corlatean la presedintia Senatului, a declarat marti ca masura luata de conducerea partidului a fost "pripita".

"Partidul a luat o hotarare si o vom respecta, dar la grup au fost discutii pro si contra. Eu am spus ca masura asta este pripita, nu s-a facut o analiza a consecintelor. Eu am convingerea ca astfel PSD va pierde functia de presedinte al Senatului, care era ultima baricada a opozitiei", a declarat Moga.

Geoana: E o mizerie! Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg ce se intampla


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.