ANI cere Parchetului instantei supreme sa cerceteze pentru conflict de interese sase deputati - doi de la UDMR, trei de la PSD si unul din partea Minoritatilor Nationale - care au favorizat angajarea la birourile parlamentare a rudelor lor. Beneficiul obtinut de acestea a fost de 39.000 de euro.

Inspectorii de integritate cer Parchetului instantei supreme sa-i cerceteze pentru conflict de interese pe Csilla-Maria Peto si Arpad Pal - (UDMR), Ghervazen Longher (Partidul Minoritatilor Nationale), Marian Neacsu, Florin Costin Paslaru si Vasile Ghiorghe Gliga (PSD), conform unui comunicat ANI.

  • Care sunt acuzatiile ANI?

In urma evaluarilor demarate in noiembrie 2010, ANI a constatat ca Csilla-Maria Peto a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiicei sale, Dalma Csilla Peto, din 1.02.2009 pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor. Beneficiul patrimonial obtinut Dalma Csilla Peto a fost de 34.333 lei (aproximativ 8.175 de euro).

Arpad Pal a propus angajarea si a avizat incheierea contractelor individuale de munca privind angajarea fiicei sale, Katalin Pal, din 2008 pana in prezent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 21 Harghita. Beneficiul patrimonial obtinut, incepand cu anul 2008 – prezent, de catre Katalin Pal a fost de 33.939 de lei (aproximativ 8.081 de euro).

Ghervazen Longher
a propus angajarea si a avizat incheierea contractelor individuale de munca privind angajarea fratelui sau, Iosif Longher, din 2005 pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar al acestuia. Beneficiul patrimonial obtinut, incepand cu anul 2005 – prezent, de catre Iosif Longher a fost de 31.402 de lei (aproximativ 7.477 de euro).

Marian Neacsu
a propus angajarea și a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiicei sale, Cristina Monica Neacsu, din 1 iulie 2009 pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorala nr. 23 Ialomita. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Cristina Monica Neacsu a fost de 16.642 de lei (aproximativ 3.962 de euro).

Florin-Costin Paslaru a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009 – prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorala nr. 18 Galati. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Florin Alexandru Ioan Paslaru a fost de 21.662 de lei (aproximativ 5.158 de euro).

Vasile Ghiorghe Gliga a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea sotiei sale Elena Gliga in perioada 05.01.2009 – 28.03.2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 2 Mures. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Elena Gliga a fost de 27.095 de lei (aproximativ 6.451 de euro).

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor sase deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, este de 165.073 de lei (aproximativ 39.303 de euro).

Citeste si:
Camera Deputatilor: Faptele de incompatibilitate sau de conflict de...
Camera Deputatilor: Faptele...

Inspectorii de integritate au dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre cei sase deputasi a infractiunii de conflict de interese si au facut demersuri pentru anularea contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.