Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat, luni, referindu-se la declaratiile facute duminica de catre europarlamentarul Cristian Preda, ca saptamana viitoare Comisia de statut, etica si litigii a PDL "va face analiza tuturor celor care declara in afara pozitiei partidului".

La plecarea de la sedinta BPN al PDL de luni, Mircea Toader a fost intrebat daca s-a discutat despre europarlamentarul PDL Cristian Preda, care a criticat partidul.

"Saptamana viitoare, Comisia de statut, etica si litigii va face analiza tuturor celor care declara in afara pozitiei partidului", a precizat Mircea Toaer.

Toader a aratat ca el nu este de acord cu declaratiile colegului sau de partid Cristian Preda si considera ca orice declaratie impotriva partidului, daca nu este discutata in interiorul partidului, "nu face bine".

"Eu nu sunt de acord cu declaratia lui Preda. Deci, indiferent cum ar fi, orice declaratie impotriva partidului, daca nu o discuta in interiorul partidului, nu face bine, chiar daca tu ai o pozitie care ti s-ar parea ca e corecta", a apreciat Mircea Toader, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca aceasta comisie a PDL va da si sanctiuni impotriva celor care au facut declaratii in afara partidului, Toader a spus: "Daca e comisie, sigur".

  • Ce a declarat Preda?

PDL este in prezent mai izolat "decat era PRM-ul pe vremuri", situatia de castiga scrutinul parlamentar de anul viitor fiind "foarte putin probabila", a declarat, duminica, europarlamentarul PDL Cristian Preda.

"In momentul asta suntem mai izolati decat era PRM-ul pe vremuri. Noi, PDL. Trebuie sa ne raspundem la aceasta intrebare - vrem ca dupa 2012 sa mai fim la putere? Sau nu? Daca vrem cu adevarat - pentru ca raspunsul n-a fost dat, si mi se pare ca unii din partid nu mai vor sa fim la putere dupa 2012, din atitudinea lor - daca vrem cu adevarat sa fim la putere, atunci trebuie sa ne pregatim pentru diverse situatii. Unu - situatia foarte putin probabila ca noi sa fim cei care castiga scrutinul, pentru ca e foarte putin probabil ca noi sa fim locul unu", a comentat Preda, la o emisiune a postului de radio Europa FM.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Europarlamentarul a adaugat ca PDL va trebui sa dovedeasca capacitatea si disponibilitatea de a negocia o coalitie in cazul pierderii alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.