Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la RRA, ca rolul presedintelui Romaniei nu este acela de a fi dirigintele care arata cu degetul care dintre institutii este cea care nu-si face datoria, pentru ca, daca ar fi asa, trebuie sa inceapa cu propriul guvern.

"Daca incepem sa facem un clasament cu cine este mai discreditat in Romania, nu cred ca ajungem undeva. Guvernarea e discreditata, Parlamentul, clasa politica si, in general, increderea cetateanului ca se poate intampla ceva bun in aceasta tara. Eu cred ca rolul presedintelui nu e acela de a fi dirigintele care arata cu degetul care dintre institutii este cea care nu-si face datoria. Daca ar fi asa, trebuie sa inceapa cu propriul guvern, pentru ca, evident, sursa raului si a lipsei de incredere este guvernarea", a declarat Mircea Geoana, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca regreta ca Senatul "s-a lasat contaminat de atmosfera radicalizata din Camera Deputatilor, inceputa de la faimosul vot al doamnei Anastase cu privire la pensii", dar si de la "inflamarea clasei politice legata de repartizarea de pozitii la Curtea de Conturi a Romaniei".

Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea asistentei sociale

"In acest moment, Senatul a intrat intr-o faza de blocaj. Regret acest lucru. In cele din urma, este si obligatia domnului Boc, ca presedinte al partidului si a domnului Basescu, ca garant al actualei coalitii, sa asigure majoritate in Parlament. Ceea ce spune domnul presedinte e ca nu au majoritate in Parlament. (...) Este un sprijin foarte slab pe care actuala guvernare il are. Referitor la asumarea raspunderii, cred ca presedintele trebuie sa-si asume raspunderea necesitatii imperioase de schimbare a acestui guvern. Cel mai important lucru pe care il are de facut presedintele este, dupa ce se termina misiunea Fondului (Monetar International -n.r.), dupa aceea o simpla remaniere cred ca e mult prea putin, e mult prea tarziu si e periculos pentru tara sa continuam cu un guvern profund discreditat. Un alt guvern inseamna si revalidarea unei majoritati, inseamna si energie mai multa in actul guvernarii si sprijin autentic din Parlament. Nu poti sa ceri Opozitiei sa asigure adoptarea legilor puterii", a adaugat presedintele Senatului.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Referitor la legea privind numirea judecatorilor la ICCJ, el a admis ca, intr-adevar, exista o obligatie legata de MCV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.