Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL va vota in Parlament bugetul de stat pe 2012 daca Guvernul accepta cele zece propuneri formulate de opozitie.

Ponta a afirmat ca USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci masuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, si cinci masuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cele cinci masuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuala, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, mentinerea surselor de finantare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflatiei. [Ponta: Fara scaderea TVA si CAS nu o sa avem investitii straine]

Celelalte cinci masuri anuntate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, suspendarea programului PNDI de "investitii cu destinatie strict politica", interdictia ca Fondul de rezerva al prim-ministrului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati locale pe criterii politice, pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si asigurarea cotelor de cofinantare la proiectele europene.

PSD e dispus sa negocieze bugetul pe 2012

"USL este dispus si sa voteze bugetul pe 2012 daca discutiile sunt fructuoase. Deocamdata nu am primit niciun raspuns la scrisoarea pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem in situatia extrem de ciudata, dar specifica guvernarii actuale, ei acuza opozitia ca nu vrea sa colaboreze, dar noi trimitem scrisori si ne prezentam propunerile", a declarat Ponta, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.