Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la Craiova, la o intalnire cu potentiali investitori straini in zona, ca Romania nu va atrage investitii daca CAS si TVA nu vor scadea.

Ponta a afirmat ca principalele cerinte ale potentialilor investitori sunt legate, in primul rand, de stabilitatea legislativa, ca o garantie ca planurile de afaceri nu vor trebui modificate din cauza schimbarii sistemului de taxare.

El a adaugat ca, de asemenea, inivestitorii pot fi mai usor atrasi daca exista o viziune de dezvoltare pe termen lung, nu doar proiecte limitate la un ciclu electoral si abandonate in eventualitatea schimbarii orientarii politice a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

"Este obligatoriu, daca vrem sa atragem investitori, straini sau romani, sa scadem costul muncii in Romania. Este foarte greu, cu un nivel ridicat al contributiilor sociale si al taxarii muncii, sa fim atractivi. Este esentiala scaderea CAS pentru a relansa piata muncii, iar acest lucru trebuie prevazut intr-o proiectare bugetara multianuala, pana in 2016. In plus, este obligatoriu sa stabilim TVA sub cota actuala de 24%, pentru ca descurajeaza circulatia bunurilor. De asemenea, trebuie sa existe garantii ca nu se mai schimba TVA peste noapte", a declarat Ponta.

USL cere reducerea CAS cu 10%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.