Regele Mihai a sosit la Parlament, insotit de membri ai familiei regale, fiind intampinat de presedintele Senatului, Mircea Geoana si de Garda de Onoare.

Regele Mihai si familia regala au plecat de la Palatul Elisabeta in jurul orei 09.00. Coloana oficiala a trecut pe Calea Victoriei, prin fata Palatului Regal.

Regele a fost primit la intrarea de la Senat cu Garda de onoare.

Mircea Geoana l-a intampinat pe Regele Mihai la sosire, a dat mana cu acesta, cei doi purtand un scurt dialog.

La Parlament au sosit, de asemenea, reprezentanti corpului diplomatic acreditati la Bucuresti, printre care ambasadorul SUA. Liderii PNL si PSD Crin Antonescu si Victor Ponta au sosit, de asemenea, la eveniment. Printre politicienii care au mai sosit la eveniment se numara Petre Roman, Sorin Oprescu, Adrian Nastase, relateaza MEDIAFAX.

Pe holul principal al Parlamentului a fost amplasat bustul Regelui Carol I, alaturi de o masa pe care este amplasata Cartea de Onoare a institutiei, in care Regele va semna.

  • In sala de plen, in dreapta tribunei, a fost amplasat un jilt, unde va sta Regele.

La ora transmiterii acestei stiri, in sala de plen sunt prezenti cateva zeci de parlamentari, in special din partea opozitiei.

Regina Ana nu participa la eveniment.

  • Regele Mihai va rosti un discurs, primul in fata forului legislativ dupa mai bine de 60 de ani, eveniment de la care insa vor absenta, desi au fost invitati, presedintele, premierul, patriarhul BOR, prezenta multor parlamentari ai puterii fiind si ea incerta.

Discursul are loc cu ocazia celei de a 90-a aniversari a fostului suveran. [Tu astepti discursul Regelui Mihai?]

Sedinta solemna comuna a Camerei Deputatilor si Senatului consacrata aniversarii Regelui Mihai urmeaza sa inceapa la ora 10.00.

Principesa Margareta a declarat recent ca fostul suveran este foarte emotionat inaintea discursului pe care urmeaza sa il rosteasca in fata deputatilor si senatorilor, precizand ca Regele Mihai a asteptat mult timp acest moment.

Citeste si:
Liderul Hezbollah, primul discurs de la începutul războiului Israel...
Liderul Hezbollah, primul...

  • Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca Regele Mihai se va adresa marti Parlamentului, ca "tema" de marti pentru el este intalnirea pe care o va avea la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Un jurnalist i-a spus presedintelui ca doreste sa ii adrese o intrebare legata de sedinta solemna de mari a Parlamentului, in care Regele Mihai va adresa un mesaj, iar presedintele a raspuns: "Doamna, daca aveti intrebari pe tema de azi (a declaratiilor de presa de luni de la Cotroceni, pe subiecte economice, n.r.). Tema de maine (marti, n.r.) pentru mine e Barroso, intalnirea cu Barroso".

Intrebat daca Presedintia va transmite un mesaj cu acest prilej, Basescu a raspuns: "Pentru ce?".

"Nu, dar un mesaj care sa spuna ce?", a continuat presedintele.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.