Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat vineri, in discursul tinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar al Targu Muresului Bernady Gyorgy, ca o data cu apropierea alegerilor pot aparea "manifestari de ura, atatare, conflicte intre etnii" in Targu Mures.

Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, in fata catorva zeci de persoane, in discursul tinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar al Targu Muresului Bernady Gyorgy, ca acesta a reusit sa fie "primarul tuturor" si este nevoie de un primar la fel, in locul edilului actual, Dorin Florea, transmite MEDIAFAX.

Borbely, care conduce o fundatie care poarta numele fostului primar al Targu Muresului Bernady Gyorgy, a spus ca, dincolo de manifestarile culturale gazduite, fundatia si-a propus sa sprijine "un primar care sa fie primarul tuturor", el criticandu-l pe actualul primar, Dorin Florea, care a depus coroane la statuia lui Bernady in urma cu o zi, "singur, nu impreuna cu comunitatea".

"Fundatia considera ca are in momentul de fata un tel important - sa sprijine un primar care sa fie primarul tuturor si sa nu se intample ca si ieri ( joi - n.r.), cand primarul Dorin Florea singur a venit aici, nu impreuna cu comunitatea, ca si cum ar fi lucrat pe furis, si a pus aici, cu o zi inainte, o coroana", a spus Borbely.

  • Alegerile pot provoca manifestari de ura, atatare, conflicte intre etnii

Vicepresedintele politic al UDMR a adaugat ca o data cu apropierea alegerilor pot aparea "manifestari de ura, atatare, conflicte intre etnii" in Targu Mures.

"In 1990, evenimentele din martie ne-au facut sa suferim (se refera la conflictul interetnic dintre romani si maghiari - n.r.) (...) Sa nu lasam sa se mai intample niciodata ceea ce s-a intamplat in martie 1990. Dar sa nu credem ca unii nu ar dori sa existe intre diferitele etnii tensiuni, sa nu fie diversiuni. Asa cum se apropie alegerile, iarasi trebuie sa ne pregatim si pentru asemenea manifestari de ura, atatare, conflicte intre etnii. Sa nu lasam sa fie disensiuni intre oamenii din Targu Mures. Cei din Targu Mures merita sa traiasca intr-un oras in care construim impreuna. Si in acelasi timp este foarte important ca viziunea lui Bernady si ceea ce ne-a lasat sa fie pentru noi un exemplu si sa procedam respectand ideile si visul lui Bernady. De aceea trebuie sa fim intr-o coalitie inclusiv cu romanii din acest oras", a spus Borbely.

Citeste si:
Reactii dupa Brexit: Ce spun politicienii romani
Reactii dupa Brexit: Ce spun...

El a subliniat ca "trebuie schimbata o mentalitate" si "acel drum despre care in momentul de fata unii, in frunte cu primarul Dorin Florea, doresc sa credem ca este drumul bun", afirmand ca nu crede ca acesta ar fi drumul pe care se poate "merge mai departe".

La depunerile de coroane de la monumentul fostului primar al Targu Muresului Bernady Gyorgy au fost prezenti, printre altii, presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, consilierul in Ministerul Sanatatii Vass Levente, vicepresedintele CJ Mures Szabo Arpad si viceprimarul UDMR al municipiului, Csegzi Sandor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.