Premierul Emil Boc a declarat ca PDL si actuala Coalitie se vor afla la guvernare si dupa anul 2012, deoarece au dat dovada de "responsabilitate", iar electoratul se schimba si va aprecia "politicieni rationali, realisti si care spun lucrurilor pe nume".

Presedintele PDL, Emil Boc, a fost intrebat intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia inaugurarii lucrarilor la autostrada Sibiu - Orastie, daca va inaugura, in 2013, si autostrada in calitate de premier si a raspuns ca PDL se va afla sigur la guvernare, transmite MEDIAFAX.

"Va pot asigura ca PDL si actuala Coalitie se vor afla la guvernare si dupa 2012. Asta este cel mai important. PDL a demonstrat responsabilitate, si nu o atitudine care sa aduca voturi de moment in detrimentul interesului romanilor", a declarat Emil Boc.

Intrebat daca va continua sa fie premier, Boc a raspuns: "Vom vedea! Aceste lucruri nu se transeaza acum".

Premierul a adaugat ca aspectul cel mai important este ca PDL si Coalitia sunt "atasati de interesul Romaniei de a merge mai departe”.

Prudenta, cuvantul de ordine in declaratiile politicienilor

"Vedeti ce se intampla in lume. Se schimba lumea cu totul. Romania are o situatie usor avantajata deoarece avem o stabilitate macroeconomica, dar suntem dependenti de ce se intampla in Europa si de evolutia pietelor de acolo. Costul dobanzilor creste de la o luna la alta, fara ca in Romania sa se intample ceva negativ", a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, nivelul datoriei publice a Romaniei este destul de redus, doar trei tari din UE avand o datorie mai mica decat a Romaniei, ca procent din PIB.

"Romania trebuie sa fie extrem de prudenta, extrem de eficienta ca sa nu intre in niciun fel de derapaj si sa pastreze in limite controlabile bugetul de anul viitor si cresterea economica, altfel intram intr-o spirala a colapsului", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, in 2012, va fi nevoie de politicieni responsabili care sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu faca promisiuni desarte.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

"Lumea se schimba si electoratul se schimba, iar anul viitor va merge pe politicieni rationali, realisti, care sa spuna lcururilor pe nume, nu ca Ponta si Antonescu, care promit marea cu sare”, sustine Emil Boc.

Acesta a apreciat ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu vor reusi, cu "iresponsabilitate politica si punand tara pe butuci", sa castige "functii inalte in stat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.