Presedintele Traian Basescu a fost intampinat de catre simpatizanti taranisti, miercuri seara, la sediul PNTCD, unde a mers pentru a se reculege la capataiul lui Ion Diaconescu, cu scandarea "Traiasca Regele".

Seful statului a ajuns, miercuri seara, in jurul orei 21.30, la sediul central al PNTCD, aducand un buchet de crizanteme albe. El a fost intampinat de cele cateva zeci de oameni, cativa dintre ei strigand: "Traiasca Regele!".

Presedintele s-a recules cateva momente la sicriul lui Ion Diaconescu, dupa care s-a retras doi pasi, stand aproximativ un sfert de ora alaturi de cei prezenti, scrie MEDIAFAX.

El a schimbat, in soapta, marcat de moment, cateva amintiri cu persoanele aflate in apropierea sicriului.

Dupa ce a semnat in cartea de condoleante, presedintele Basescu a avut o scurta conversatie cu Victor Ciorbea.

La iesirea din sediul PNTCD Traian Basescu, dupa ce aceleasi persoane au strigat "Traiasca Regele", a refuzat sa dea declaratii de presa, el fiind condus spre masina de cativa dintre cei prezenti, printre care si Constantin Dudu Ionescu, fost ministru taranist de interne.

"Dumnezeu sa-l ierte", a spus Dudu Ionescu.

"De iertat, nu are ce-i ierta", a raspuns Basescu.

  • In timp ce se urca in masina, Traian Basescu a fost apostrofat de o femeie, care l-a acuzat ca s-a imbogatit. "Si dumneavoastra si familia ati facut niste averi uriase. Si fiica dumneavoastra se scalda in lux si copii tarii mor de foame", i-a strigat femeia.

Singura remarca a sefului statului a fost pe un ton dojenitor, prin geamul intredeschis al masinii: "Doamna...".

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat, marti seara, la varsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburari de ritm cardiac. Fostul presedinte al PNTCD a fost externat in 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Citeste si:
UDMR, preferat atât de PSD, cât și de PNL, pentru alianțe la locale
UDMR, preferat atât de PSD,...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.