Uniunea Democrată a Maghiarilor din România se bucură de simpatie atât din partea social-democraților, cât și a liberalilor, pentru alianțe la alegerile locale.

UDMR, cunoscut partid balama în politica românească, are parte de simpatii și interes din cele două tabere opozante, PSD și PNL.

În județul Hunedoara, liberalii au decis să se alieze cu UDMR, dar și cu PNȚCD. Cele trei partide de dreapta vor susține candidații liberali propuși la șefia Consiliului Județean (Adrian David), dar și pe cei propuși la primăriile din Deva și Petroșani. Alianța dintre PNL, maghiari și țărăniști a fost deja înscrisă la Biroul Electoral Central.

Nici PSD nu pierde timpul, aceștia având deja o alianță încheiată cu UDMR, dar și cu ALDE și cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, în Bistrița-Năsăud.

Cele patru partide îi vor oferi susținerea social-democratului Radu Moldovan pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean. De asemenea, partidele vor susține și candidatul din partea PSD la primăria Bistriței, Cristian Niculae.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 August 2020 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.