Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat, luni, ca il va actiona in judecata pe actualul ministru, Daniel Funeriu, daca acesta nu isi cere scuze public pentru afirmatia ca ea ar fi incurajat acordarea de diplome universitare pe bani.

"Il dau in judecata daca nu isi cere scuze pentru aceste afirmatii, pentru ca eu sunt singurul ministru care intr-un singur mandat am desfiintat 37 de universitati, iar de cazul Spiru Haret nu mai vorbesc, in conditiile in care ordonanta mea de neacreditare a fost anulata in prima zi de domnul Funeriu", a adaugat senatorul PSD.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, ca initiativa Ecaterinei Andronescu de a permite unora dintre elevii care au picat examenul de bacalaureat sa se inscrie la universitate si sa urmeze un an pregatitor este "nastrusnica" si "iresponsabila".

El a afirmat ca aceasta initiativa ar putea fi "rezultatul unei cardasii cu cei care au fost obisnuiti ca universitatile sa fie fabrici de bani", acest fapt aratand cum a fost ministrul Educatiei, intrucat propunerea a venit de la Ecaterina Andronescu, fost ministru de resort, transmite MEDIAFAX.

"Subiectul este important pentru ca denota modul si gandirea in care acest minister a fost condus, avand in vedere cine a initiat acest lucru. Trebuie sa ne gandim foarte serios daca aceasta initiativa care prevede in finalul ei faptul ca statul trebuie sa suporte aceste cheltuieli, nu este si rezultatul unei cardasii cu cei care au fost obisnuiti ca universitatile sa fie fabrici de bani”, a mai spus ministrul Educatiei.

Acesta le-a multumit tuturor parlamentarilor onesti care activeaza in interesul invatamantului, este vorba aici de covarsitoarea lor majoritate. „In schimb, referindu-ma la cei care au initiat aceasta masura nu putem sa nu ne intrebam daca nu este vorba si aici de vechi reflexe care existau la nivelul ministerului, dar acum nu mai sunt la nivelul ministerului, de protejare a intereselor ilegitime financiare din universitati si spun acest lucru cu toata responsabilitatea", a explicat Daniel Funeriu.

Citeste si:
Andronescu, despre declaratia pentru care a fost demisa: A fost...
Andronescu, despre declaratia...

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Cristian Dumitrescu au depus o initiativa legislativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.