Premierul Emil Boc le-a cerut astazi iderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu sa retraga initiativa legislativa prin care se propune ca elevii care nu au luat bacalaureatul sa se poata inscrie la facultate.

Boc le-a transmis liderilor opozitiei sa nu creeze sperante iluzorii tinerilor, care, in loc sa fie preocupati de carte, cauta "alte alternative". In opinia sa, solutiile sunt cartea si munca, relateaza MEDIAFAX.

"Cred ca este ultima forma sau apogeul populismului de care PSD da dovada (...) Cu totii dorim sa avem un sistem al valorilor fundamentate pe performanta, ca diplomele sa conteze, sa avizam universitatile, programele de studii, ca dupa terminarea facultatii o diploma sa conteze in Romania. Iar PSD ce ne propune, eliminarea si distrugerea intregului sistem de valori din aceasta tara?", a aratat presedintele PDL.


Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Cristian Dumitrescu au depus o initiativa legislativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte sa se inscrie la facultate.

Citeste si: [VIDEO] Haz de necaz: Imnul repetentului la BAC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.