Premierul Emil Boc a declarat ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu nu are nicio legatura cu Guvernul sau cu autoritatile locale si ca este o decizie manageriala luata de compania respectiva.

"Decizia lor nu are nicio legatura cu autoritatea locala sau cu Guvernul de la Bucuresti. Este o decizie manageriala, de afaceri, ce tine de costuri si de competitia globala in care ne aflam in acest moment in lume, companii care isi muta investitiile in locuri unde au un cost mai ieftin al fortei de munca, unde au persoane care asigura materialele de lucru mai ieftine si ma refer aici la ceea ce Nokia a decis sa mute in Asia. In Asia, pentru ei si costul fortei de munca, dar si procurarea materialelor necesare este mult mai ieftina, iar pe de alta parte, in Europa se cumpara tot mai putin telefoane ieftine si se cumpara tot mai mult telefoane sofisticate, iPhon-uri, in Asia inca se utilizeaza telefoane mai ieftine, deci sunt considerente de natura tehnica, manageriala, dar care evident ne afecteaza", a declarat Boc, vineri, la Constanta.

El a mai spus ca in luna octombrie vor porni cateva investitii noi in tara noastra.

Disponibilizari in masa: Nokia inchide fabrica de la Cluj

"Acum nu as vedea totul numai in culori sumbre si spun asta pentru ca vom avea chiar in luna octombrie cateva investitii noi care vor porni in Romania, pe de o parte, firme noi care vor deschide afaceri consistente, pe de alta parte, extensia de productie a uor firme care au afaceri in Romania. Deci, intram intr-o epoca in care se realoca multe investitii si sunt sanse de a aduce alte investitii majore in Romania", a precizat premierul, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca Bosch intentioneaza sa investeasca in tara noastra, Boc a spus ca nu poate da numele companiilor cu care negociaza pana nu va ajunge la o intelegere cu aceastea.

"Nu putem face precizari cu privire la niciun concern care vine in Romania sau isi anunta intentia de a veni in Romania pentru ca o data ce se face un asemenea anunt se poate chiar periclita existenta investitiei in tara noastra, atat din perspectiva concuerentei, cat si a miscarilor sindicale care pot porni intr-o parte sau alta a Europei. De aceea, nu voi face niciun fel de precizare tehnica referitoare la firmele care intentioneaza sa vina in Romania, va pot spune ca exista companii interesate sa vina in Romania, dar suntem in plin proces de negociere, cand vom finaliza negocierile vom face cunoscut acest lucru", a mai spus Emil Boc.

Citeste si:
Nokia se retrage din Rusia
Nokia se retrage din Rusia

Zeflemeaua Saptamanii – Interviu cu Stephen Elop, presedintele Nokia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.