Romania a indeplinit toate conditiile de aderare si merita sa fie primita in Schengen, a declarat ministrul de Interne, Traian Igas.

"Romania a indeplinit toate conditiile acquis-ul Schenghen si merita sa intre in marea familie Schengen", a declarat ministrul in cadrul Conferintei Internationale a Asociatiei Politistilor.

Actualul ministrul al Administratiei si Internelor, Traian Igas, si fostul detinator al portofoliului Vasile Blaga au sustinut si in plenul Senatului ca Romania a indeplinit "ca la carte" criteriile de aderare la Spatiul Schengen, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, vicepresedintele Senatului Cristian Diaconescu (UNPR) a propus adoptarea de catre Parlament a unei declaratii prin care sa nu fie aprobate deciziile unor state ale Uniunii Europene privind blocarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen


"Olanda a luat decizia de a nu sustine cauza Romaniei in urma unui vot in Parlamentul olandez. Mi se pare normal ca noi, parlamentari romani, sa ne pronuntam atunci cand este vorba despre destinul Romaniei si atunci cand este vorba despre evolutia Romaniei in contextul european", a afirmat demnitarul. [Romania are 99% sanse sa intre in Schengen].

Finlanda se va alatura Olandei cu un vot negativ in Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, motivatia fiind legata de situatia politica interna, potrivit unor surse europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.