Ministerul Afacerilor Europene va genera un impuls suplimentar in accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene si evitarea situatiei in care Romania ar pierde acesti bani, votul parlamentarilor pentru infiintarea noului minister fiind astfel de interes national, a afirmat premierul Boc.

In discursul sustinut la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului convocata pentru infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, premierul a reluat totodata ideea ca votul pentru infiintarea noului minister este important pentru ca primarii, indiferent de culoarea politica a acestora, sa poata implementa proiectele europene.

Conform datelor prezentate de seful Guvernului, la acest moment sunt inregistrate proiecte pentru contractarea fondurilor structurale in valoare de 56 miliarde euro, dintre care au fost aprobate contracte in suma de 21 miliarde euro. Dintre acestea au fost insa semnate proiecte in valoare de numai 14 miliarde euro. [Cum incalca Emil Boc Constitutia?]

"Propunerea pe care o facem este cu un om care raspunde la doua calitati, respectiv o expertiza profesionala in domeniu incontestabila, in persoana lui Leonard Orban, fiind si persoana care are legatura cu Uniunea Europeana la Bruxelles, pentru a putea sa ajute Romania, intr-un moment important al absorbtiei fondurilor europene, sa nu avem probleme cu pierderea banilor europeni. Acest vot pe care il solicitam este unul in interes national, pentru completarea structurii Guvernului", a spus Boc parlamentarilor.

El a precizat din nou ca sunt invocate alineatele 2 si 3 din articolul 85 al Constitutiei pentru completarea structurii Executivului, care se refera la remaniere cu efectele sale, ceea ce inseamna ca Executivul solicita acordul Legislativului doar pentru completarea structurii cu acest minister si nu un nou vot de investitura, transmite MEDIAFAX.

Leonard Orban, propus ministru al Afacerilor Europene, a primit, luni, avizul favorabil al comisiilor parlamentare de administratie si afaceri europene.

Pentru infiintarea noului minister si instalarea lui Leonard Orban la conducerea institutiei sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Cine este Leonard Orban - viitorul ministru pe Fonduri Europene?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.