Politica20 Septembrie 2011

Lectura de 2 minute

Dupa circa un an de incercari, cererea patronului OTV de a-si infiinta Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a admis astfel recursul lui Dan Diaconescu fata de decizia prin care, in 7 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea privind inscrierea acestei formatiuni politice. Decizia Curtii de Apel este definitiva.

Cateva zeci de sustinatori au venit la instanta pentru a astepta decizia judecatorilor, informeaza MEDIAFAX.

"Speram sa vina milioane (de romani, n.r.) alaturi de noi, astfel incat sa depasim pragul celor 30 de procente care sa ne asigure guvernarea viitoare. O sa vedeti, de acum incolo, ca incepe o viata frumoasa pentru romani. Nu ratati ceea ce urmeaza pentru ca nu stiti ce pierdeti", a declarat Dan Diaconescu dupa aflarea deciziei, scrie Realitatea.net.

Acesta a anuntat ca pe 1 octombrie Partidul Poporului va avea prima intalnire in tara, la Timisoara.

Citeste si:
Liviu Dragnea a fost adus la Tribunalul Bucuresti
Liviu Dragnea a fost adus la...

  • Istoria "luptei" pentru infiintarea partidului

La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru si Neculai Dorus, au cerut instantei suspendarea judecarii recursului invocand faptul ca au castigat deja, in prima instanta, dreptul de a infiinta Partidul Poporuluii - Legea Cojocaru.

Dupa deliberare, instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului in 22 septembrie. Avocatul lui Diaconescu, Catalin Daniel Fenechiu, a depus la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de schimbare a termenului de judecata din 22 septembrie intr-unul mai apropiat, cerere care a fost admisa, iar termenul a fost stabilit pentru 15 septembrie.

Cererea de infiintare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 12 aprilie, dupa ce, la inceputul aceleiasi luni, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv o alta cerere a patronului OTV de infiintare a Partidului Poporului.

Avocatii lui Dan Diaconescu sustineau, in aprilie, ca pentru noua actiune de infiintare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnaturi, din Bucuresti si din tara.

Citeste si:
UPDATE Sorina Pintea a scapat de arestul preventiv
UPDATE Sorina Pintea a scapat...

In 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucuresti admisese cererea de infiintare a Partidului Poporului. Totusi, decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de Partidul Popular si Asociatia Romanilor Sinceri.

Tu ai putea trai in Romania condusa de Dan Diaconescu?Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.