Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, Decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Peter Eckstein Kovacs, anunta Administratia prezidentiala.

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a demisionat in 1 septembrie din functia de consilier prezidential.

El declara, atunci, pentru MEDIAFAX, ca a demisionat din aceasta functie si ca presedintele Traian Basescu i-a acceptat demisia, motivul fiind diferendul de opinie privind proiectul de la Rosia Montana.

"Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia", declara Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs este impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, in timp ce presedintele Traian Basescu s-a exprimat in ultima perioada cu insistenta asupra necesitatii inceperii exploatarii aurului de acolo.

Recent, presedintele Traian Basescu a fost la Rosia Montana, unde s-a intalnit cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation, cu autoritatile locale si cu opozantii proiectului. El s-a declarat un sustinator al proiectului minier "nu de azi, de ieri", amintind ca a fost acolo si in campania electorala pentru a se informa si recomandandu-le reprezentantilor companiei sa gaseasca modalitati sa prezinte populatiei proiectul. Dupa ce a vizitat cariera, Basescu a declarat ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana a stat ingropat din 1997 din cauza lasitatii politicienilor, care "nu au vrut sa ii doara capul".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

La randul sau, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petitie prin care asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.