Presedintele PSD, Victor Ponta, anunta ca depune, vineri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

Conform unui comunicat al PSD, Victor Ponta va depune aceasta plangere penala la ora 13.30, cand va face publice si documentele care stau la baza plangerii penale.

  • Acuzatiile lui Ponta

Victor Ponta a declarat, la iesirea de la parchet, ca ii acuza pe presedintele Traian Basescu si pe seful ANAF, Sorin Blejnar, de "instigare la abuz in serviciu, amenintare si santaj", din cauza afirmatiilor acestora "cu caracter de amenintare" la adresa sa.

Liderul PSD a precizat ca a depus acum plangerea penala, intrucat in urma cu 48 de ore a primit procesul-verbal al ANAF din care rezulta ca nu are niciun fel de legatura cu Turceni si Rovinari si nici vreo alta problema legala.

  • Disputa cu Blejnar

Intre Victor Ponta si Sorin Blejnar este o disputa care dureaza de mai multe luni, dupa ce liderul PSD l-a acuzat pe seful ANAF ca ar fi facut numirile la varful vamilor.

Pe de alta parte, in luna iulie, ANAF a sesizat DNA in legatura cu un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sorin Blejnar a declarat, atunci, ca sesizarea nu il vizeaza pe Victor Ponta, dupa ce televiziunile de stiri au relatat ca ANAF a trimis o sesizare Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, si cu senatorul PSD Dan Sova, sesizarea vizand contracte cu complexurile Rovinari si Turceni..

Presedintele ANAF a declarat atunci pentru MEDIAFAX ca in perioada 2007-2009, cele doua companii au denaturat veniturile, in sensul ca au diminuat nejustificat veniturile si au majorat cheltuielile, care au condus astfel la un prejudiciu de 67 milioane de lei, adica 16-17 milioane de euro.

Potrivit lui Blejnar sesizarea la DNA a fost facut ca urmare a unui control financiar la cele doua companii si este indreptata impotriva intregului proces.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

El a mai aratat ca sesizarea la DNA nu il vizeaza direct nici pe senatorul PSD Dan Sova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.