Politica2 Septembrie 2011

Lectura de 2 minute

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a declarat ca a demisionat din aceasta functie si ca presedintele Traian Basescu i-a acceptat demisia, motivul fiind diferendul de opinie privind proiectul de la Rosia Montana.

"Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia", a declarat pentru MEDIAFAX Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs este impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, in timp ce presedintele Traian Basescu s-a exprimat in ultima perioada cu insistenta asupra necesitatii inceperii exploatarii aurului de acolo.


De altfel, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petitie prin care asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana.

Dupa ce a semnat protestul, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei ca s-a raliat demersului pentru ca, in opinia sa, investitia de la Rosia Montana este una paguboasa pentru Romania.

Citeste si:
Victor Ponta cere demisia lui Orban. Ce soluție propune acesta
Victor Ponta cere demisia lui...

"Imi face mare, mare placere sa semnez apelul celor de la Transilvania Verde, prin care protesteaza impotriva, investitiei, sa ii zicem asa, de la Rosia Montana. Este o pozitie de a mea arhicunoscuta, pe care o repet de cate ori trebuie sa o repet, pentru ca este o afacere paguboasa pentru Romania. Eu sper ca nici toamna asta, nici in toamna viitoare si nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Rosia Montana." a spus Eckstein-Kovacs.


Ulterior, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca nu va semna ordinul de declasare a Muntelui Carnic ca monument protejat pana cand nu se va lamuri participarea statului in firma care va face exploatarea la Rosia Montana, el adaugand ca Peter Eckstein-Kovacs trebuie sa-si lamureasca pozitia.

Presedintele Traian Basescu l-a numit, in 6 ianuarie 2009, pe Peter Eckstein Kovacs in functia de consilier prezidential pentru minoritati.

Citeste si:
USR cere Guvernului infiintarea unui muzeu national la Rosia Montana
USR cere Guvernului...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.