Ministrul de Interne, Traian Igas, a explicat, luni, ca alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme, odata cu cele locale, cum propune opozitia, deoarece trebuie modificata Constitutia, care prevede ca mandatul Parlamentului este de patru ani.

Igas a precizat dupa sedinta BPN al PDL ca subiectul comasarii alegerilor nu s-a discutat cu prioritate, aratand ca "ar fi un lucru bun sa se intample ca alegerile parlamentare sa aiba loc impreuna cu alegerile locale".

El a spus ca astfel se pot face economii mari la bugetul de stat si se poate debloca activitatea unor oameni si a unor institutii din perioada de campanie electorala, relateaza MEDIAFAX.

"Este un lucru bun si acest lucru l-am simtit din partea primarilor PSD", a precizat Traian Igas.

Intrebat in legatura cu afirmatiile lui Crin Antonescu privind comasarea alegerilor, Igas a spus: "Constat ca domnul Antonescu nu cunoaste legislatia din Romania".


Igas a explicat ca mandatul de parlamentar este de patru ani, nu poate fi "adus" nici mai devreme, nici mai tarziu decat daca se modifica Constitutia, iar in acest moment nu se poate face acest lucru.

"Domnul Antonescu nu cunoaste legislatia din Romania. Lucrurile sunt clare, in Constitutie ne spune clar: mandatul parlamentarului este de patru ani. Nu poti sa le aduci nici mai devreme, nici mai tarziu decat daca modifici Constitutia, iar in momentul de fata nu cred ca putem modifica Constitutia pe acest aspect", a spus Igas.

Igas a mai spus ca alegerile locale sunt reglementate prin lege organica si ca nu este o problema sa fie modificata legea in Romania.

"E o problema sa modifici legea in Romania? Nu. Daca ar fi sa corectezi si sa faci lucruri bune, cred ca e normal sa modifici", a adaugat Igas.

  • USL respinge amanarea localelor

Co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, ca PSD si ACD resping eventuala amanare a alegerilor locale, pentru comasarea acestora cu parlamentarele, intrucat se genereaza instabilitate si confuzie.
Citeste si:
Traian Igas: PSD ii MINTE pe romani ca doreste reducerea CAS!
Traian Igas: PSD ii MINTE pe...

Antonescu a precizat ca USL este impotriva comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare, insa doreste alegeri legislative anticipate cat mai curand.

"USL respinge orice forma de incercare de a amana alegerile locale. Nu exista niciun fel de motiv care sa justifice aceasta amanare, care genereaza instabilitate si dezordine. (...) Constitutia si legile sunt foarte clare si precizeaza clar cazurile in care se poate prelungi mandatul alesilor locali si nu suntem, si sper ca nici nu vom fi, in vreuna din situatiile acelea, de grava calamitate sau razboi", a afirmat co-presedintele USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.