Partidul Alianta Socialista vrea ca ziua de 23 august sa revina in calendarul sarbatorilor nationale, sustinand ca acesta reprezinta "un moment luminos" in istoria nationala a Romaniei si a Europei.

Intr-un comunicat semnat de Biroul Executiv Central al partidului, PAS aduce un omagiu fortelor participante la actul de la 23 august, la razboiul antihitlerist, fortelor rezistentei antifasciste din perioada razboiului si din perioada interbelica, "in cadrul carora rolul esential l-a avut miscarea muncitoreasca si comunista, alaturi si impreuna cu alte forte politice de orientare democratica", informeaza MEDIAFAX.

"PAS poarta o deosebita recunostinta eforturilor facute de armatele Coalitiei Antihitleriste si, in special, sacrificiilor facute de Armata Sovietica in zdrobirea fascismului", se mentioneaza in comunicat.


De asemenea, conducerea Partidul Alianta Socialista respinge si condamna hotararea Consiliului Ministrilor Justitiei si Afacerilor Interne ai UE din 9-10 iunie 2011, "care, falsificand istoria, incearca sa puna semnul egal intre fascism si comunism".

"Actul de la 23 August 1944 a fost un moment pozitiv in istoria noastra nationala si in istoria europeana, posibil datorita unui larg consens national la care au ajuns fortele politice ostile regimului existent intre care si Partidul Comunist Roman avand sprijinul armatei si chiar al institutiei monarhice", sustine PAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.