PSD pregateste terenul pentru despartirea de PNL, sustine secretarul general al PDL, Ioan Oltean, in opinia caruia USL a fost un experiment de etapa, el apreciind si ca e doar o chestiune de timp pana cand liderii politici cu experienta ai PNL vor forta desprinderea de pe orbita PSD.

Oltean sustine ca declaratiile liderului PSD Adrian Nastase potrivit carora, in cadrul USL, PSD si PNL vor avea probleme in a-si armoniza pozitiile sunt "un prim indiciu ca PSD pregateste terenul pentru despartirea de PNL", se arata intr-un comunicat citat de MEDIAFAX.

  • USL, experiment de etapa pentru PSD

"Ne era clar inca de la inceputul formarii Aliantei Socialiste ca aceasta nu reprezinta decat un experiment de etapa pentru PSD, lucru care devine din ce in ce mai clar. Contextul alegerilor partiale din Maramures si Neamt reprezinta doar un pretext de comunicare in strategia politica gandita de fostul premier", se arata in comunicat.

Secretarul general al PDL mai sustine ca PSD, PNL si PC au dovedit ca "au ADN-ul tradarii bine fixat in structura lor politica" si ca USL nu are o speranta de viata indelungata. "Atat PSD, cat si PNL si PC si-au tradat de fiecare data partenerii politici si intelegerile politice avute", subliniaza Oltean.

Liderul democrat-liberal precizeaza ca PDL isi doreste ca USL sa reziste, in aceasta formula, cel putin pana la alegerile parlamentare de anul viitor, astfel incat cetatenii sa poata alege intre doua feluri distincte de a face politica: cel al USL, "o constructie de stanga, demagogica, nascuta din parinti imaturi si risipitori" si cel al PDL, partid capabil sa ia masuri corecte pentru stabilitatea economica a Romaniei.

  • PNL, un partid “naiv”

Ioan Oltean spune ca USL este mentinuta in viata artificial de sondajele de opinie "comandate si coordonate de Victor Ponta si Crin Antonescu".

"Daca in cazul PSD este evident ca avem de-a face cu o strategie politica, iar intentia reala a acestui partid nu este de a mentine USL, in cazul PNL nu putem vorbi decat de naivitate", apreciaza deputatul PDL.

Citeste si:
Dosarul de coruptie al lui Ioan Oltean, retrimis la DNA
Dosarul de coruptie al lui...

El mai sustine ca "este doar o chestiune de timp pana cand liderii politici cu experienta ai PNL vor forta desprinderea de pe orbita PSD, dandu-si seama de aventura in care Crin Antonescu a tarat PNL".

Citeste si:

Ar putea USL sa obtina 50% la alegerile parlamentare?

USL, dezamagit de alegeri: Tradatorii vor fi exclusi!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.