Presedintele Traian Basescu a declarat ca la ora actuala sunt prea multi bugetari, aproximativ 1,2 milioane, si ca numarul acestora trebuie redus pentru a diminua cheltuielile de functionare a statului.

"Bugetarilor pot sa le transmit un singur lucru: ca sunt prea multi, avem 1,2 milioane de bugetari, si trebuie redus numarul bugetarilor! Trebuie sa reducem cheltuielile de functionare a statului daca vrem sa fim un stat viabil care sa nu inghita resursele pe care le produce economia romaneasca", a declarat Traian Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca fondul de pensii si functionarea statului sunt cei doi mari consumatori, alaturi de ajutoarele sociale, care "inghit si ele 14 milioane de lei".

"Deci am facut timp de 20 de ani politica de a consuma orice resursa produce statul. Nu se poate continua asa, iar criza datoriilor ne arata ca niciun stat nu mai poate trai pe datorie, ci din ce produce", a mai spus seful statului.

Guvernul sisteaza TOT! De la angajari la prime si pensii

  • Nu ne mai putem imprumuta

"Trebuie sa stim un lucru limpede: Romania imprumuta bani pentru plata salariilor bugetarilor si a pensiilor. Pentru pensii in acest an imprumutam 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenta pana la 4,8 miliarde. Nu putem ramane pe pozitia unei tari de a plati bugetarii si pensiile din imprumuturi, pentru ca dam faliment toti", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca Romania imprumuta bani pentru plata salariilor si a pensiilor "sacrificand generatia care se naste acum".

"Eu sustin strategia fiscala a Guvernului pentru ca imi dau seama ca nu avem alta solutie", a mai spus presedintele.

  • Boc promite sa nu taie salarii

"In ceea ce priveste Strategia bugetara, acesta este in concordanta cu angajamentele Romaniei in raport cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International si nu taie niciun leu din ce primesc azi bugetarii si pensionarii. Drepturile concrete pentru 2012 vor fi stabilite prin legea bugetului si legea salarizarii", a spus Boc, aflat in China.

El a aratat astfel ca Guvernul va stabili concret in perioada urmatoare, in functie de evolutia economiei internationale si de nivelul cresterii economice interne, politica salariala pentru anul viitor, dar "tinand cont de aceasta strategie".

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

"Nu se taie niciun leu din drepturile care se platesc astazi si se asteapta prognoza concreta pentru 2012 legata de evolutiile economice internationale si incasarile la buget", a conchis Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.